Volumul “Aerul Depărtării” de Noemi Marin a fost lansat la recent încheiata ediţie a Târgului Gaudeamus.
Dedicat Maestrului Marin Constantin, tatăl autoarei, volumul a apărut la editura  Tritonic, dupa 20 de ani de pauză. “Seara La Băneşti” este unul din poemele republicate în volumul Aerul Depărtării, poem foarte drag Maestrului Marin Constantin, care l-a inclus în două volume, Constelaţia Madrigal (autor Iosif Sava, 1992)  şi Madrigal sau Magia Sunetelor de Grigore Constantinescu (1996).
Noemi Marin este profesor universitar doctor docent la Florida Atlantic University, USA, cu specializare în studii retorice. Deţinătoare a câtorva premiii literare în Romania, este autoarea volumului de poezii Apa Timpului apărut la Editura Didactică şi Pedagogică. Noemi Marin a publicat poezii atât în Romania cât şi in Statele Unite ţi este printe poeţii publicaţi în volumul Poètes roumains contemporains, Ed. Ecrits des Forges, Canada.  De asemenea, a colaborat cu Radiodifuziunea Română (Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Actualităţi) precum şi cu TVR (Lumea şi Noi, TVR International).
Noemi Marin este autoare a peste 45 de  publicaţii de specialitate în retorică în Statele Unite şi Europa, între care volumele After the Fall (Peter Lang Press) şi Rhetorics of 1989: Rhetorical Archaeologies of Political Transitions (Routledge);  de peste un deceniu, este editor al revistei de specialitate Journal of Literacy and Technology. A participat la peste o sută de de prezentări de cercetare la conferinţe academice internaţionale. Printre cele mai recente menţionăm: invitaţii la Columbia University, Harriman Institute (2017), Universitatea Bucureşti (2017), University of Lisbon (2015) şi Harvard University, Davis Center (2014).
În prezent, Noemi Marin este Preşedintă a Romanian Studies Association of America (2017-2019) şi Director Executiv al Fundaţiei Marin Constantin.
Cele mai recente prezenţe radiofonice ale Dr. Noemi Marin au fost la Radio România Cultural, în emisiunile realizate de  Sorina Goia –  Oaza de muzică  şi Ascultă vocile de azi,  în vara anului 2017.
http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/11/Aerul-departarii_cmyk-1-1-195x300-1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/11/Aerul-departarii_cmyk-1-1-195x300-1-150x97.jpgRevista MuzicalaStiri
Volumul 'Aerul Depărtării' de Noemi Marin a fost lansat la recent încheiata ediţie a Târgului Gaudeamus. Dedicat Maestrului Marin Constantin, tatăl autoarei, volumul a apărut la editura  Tritonic, dupa 20 de ani de pauză. 'Seara La Băneşti' este unul din poemele republicate în volumul Aerul Depărtării, poem foarte drag Maestrului...