Dirijorul Mariss Jansons a primit  un cadou inedit la aniversarea  celor 75 de ani.

O specie nouă de lalea, creată în Letonia şi “acreditată” în Olanda, a primit numele său. Născut la Riga la 14 ianuarie 1943, Mariss Jansons are dublă cetăţenie – letonă şi rusă.

Ideea de a numi o lalea nouă după celebrul dirijor a pornit de la Ambasada Letoniei în Olanda, pentru a celebra cei 11 ani în care Mariss Jansons a fost dirijor şef al  Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam şi, probabil, cel mai faimos leton care şi-a desfăşurat activitatea în patria lalelelor.

 

O altă propunere inedită vine din spaţiul rus. Yury Shvytkin, membrul al Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului Federației  Ruse) a trimis o scrisoare Prim Ministrului, Ministrului Transportului  şi Directorului General al Liniilor Aeriene Ruse Aeroflot, cu propunerea ca un avion din cadrul companiei  să poarte numele  regretatului bas Dmitri Hvorostovsky.

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/01/download-4.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/01/download-4-150x150.jpgRevista MuzicalaStiriavion,horostovsky,lalea,Mariss Jansons
 Dirijorul Mariss Jansons a primit  un cadou inedit la aniversarea  celor 75 de ani. O specie nouă de lalea, creată în Letonia şi 'acreditată' în Olanda, a primit numele său. Născut la Riga la 14 ianuarie 1943, Mariss Jansons are dublă cetăţenie - letonă şi rusă. Ideea de a numi o lalea...