Happy Cinema București vă invită duminică, 11 februarie, de la ora 16:00 la Tosca lui Puccini,  una dintre marile experiențe la operă. Încă de la acordurile puternice  din deschiderea operei apare o lume a instabilității politice și a amenințării. Acest spectacol încărcat de dramă, pasiune și muzică fabuloasă face parte din seria  de vizionări ale producțiilor The Royal Opera House difuzate de Happy Cinema în 2018.

 

„Tosca ” este o operă în trei acte de Giacomo Puccini, cu un libret scris de  Luigi Illica și Giuseppe Giacosa și este inspirată de tragedia „La Tosca ”de Victor Sardou. Fiindcă era o poveste despre Roma, s-a decis ca premiera să fie în „cetatea eternă”, la Teatrul Constanzi, pe 14 ianuarie 1900. Încă de la lansare, Tosca  lui Giacomo Puccini a fost un succes și rămâne una dintre cele mai populare opere, datorită intrigii complexe și muzicii glorioase.

 

 

Regie: Jonathan Kent

Dirijor: Dan Ettinger

 

Distribuție

Floria Tosca: Adrianne Pieczonka

Mario Cavaradossi: Joseph Calleja

Scarpia: Gerald Finley

Spoletta: Aled Hall

Cesare Angelotti: Simon Shibambu

 

Durată aproximativă: 3 ore, cu două pauze.

Opera este cântată în limba italiană, cu subtitrare în limba engleză.

 

Prețul unui bilet este de 49 de lei dacă se achiziționează de la cinematograf sau 39 de lei online prin site-ul happycinema.ro.

 

Programul stagiunii:

The Royal Opera TOSCA – Puccini (11 Februarie 2018)

The Royal Ballet THE WINTER’S TALE – Christopher Wheeldon (4 Martie 2018)

The Royal Opera CARMEN – Bizet (11 Martie 2018)

The Royal Ballet BERNSTEIN CELEBRATION NEW McGREGOR / NEW WHEELDON / THE AGE OF ANXIETY (1 Aprile 2018)

The Royal Opera MACBETH – Verdi (8 Aprile 2018)

The Royal Ballet MACMILLAN: A NATIONAL CELEBRATION MANON – Kenneth MacMillan ( 6 Mai 2018)

The Royal Ballet SWAN LAKE – Liam Scarlett after Petipa and Ivanov (New Production) ( 17 Iunie 2018)

 

Happy Cinema  București se află pe Șoseaua Progresului 151-171, Sector, 5, București (în incinta Liberty Center, etaj doi).

 

Pentru mai multe detalii accesați site-ul www.happycinema.ro.

 

Pagină de Facebook: https://www.facebook.com/HappyCinemaBucuresti

 

 

 

 

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/01/Tosca-Happy-Cinema-719x1024.jpeghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/01/Tosca-Happy-Cinema-150x150.jpegRevista MuzicalaStiricovent garden,happy cinema,Puccini,royal opera,Tosca
Happy Cinema București vă invită duminică, 11 februarie, de la ora 16:00 la Tosca lui Puccini,  una dintre marile experiențe la operă. Încă de la acordurile puternice  din deschiderea operei apare o lume a instabilității politice și a amenințării. Acest spectacol încărcat de dramă, pasiune și muzică fabuloasă face parte...