În această noapte s-a stins din viaţă ANGELA MARINESCU, fost realizator responsabil al Secţiei de Muzică tradiţională şi romanţe din cadrul Redacţiei Muzicale Radio România.

Născută la 28 ianuarie 1952, Angela Marinescu împlinise 66 de ani.   Era rudă cu profesorul compozitorul şi culegătorul de folclor Nelu Ionescu şi cu Ana Motora Ionescu, folcloristă, creatoare de cântece şi autoare de manuale muzicale pentru copii şi tineri. Fosta noastră colegă a cântat în Corul de Copii Radio. Pasionată de muzică a colaborat în emisiunile de Radio încă din timpul facultăţii. După strălucita absolvire a secţiei de pedagogie muzicală a Conservatorului de Muzică ,,Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, în urma concursului a fost angajată ca redactor la Redacţia Muzicală Radio. În scurt timp, prin talent şi perseverenţă a urcat treptele desăvârşirii profesionale ca om de radio. A realizat mii de emisiuni de muzică populară, sute de interviuri cu solişti vocali şi instrumentali, reprezentativi regiunilor etno-folclorice româneşti. Timp îndelungat din cariera sa radiofonică l-a acordat organizării de concerte atât la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune cât şi în săli din marile oraşe şi pe scene amplasate în aer liber. A iubit şi sprijinit afirmarea mai multor generaţii de cântăreţi fiind prietenă cu numeroşi solişti din generaţia de aur a cântecului popular românesc, romanţei şi cântecelor de petrecere. Angela Marinescu s-a ocupat decenii la rând de înregistrările speciale ale Orchestrei de Muzică Populară Radio cu nenumăraţi solişti, ca şi de înregistrările cu diferite ansambluri din ţară. La Radio a fost membră în juriul concursului ,,Floarea din gradină”(seria de după anul 1990), a iniţiat şi organizat celebrul ,,Top al tinerilor interpreţi de muzică populară” şi a fost membră în juriul acestui concurs. Vocea plăcută, caldă devenise extrem de îndrăgită în emisiunile sale de Radio. Admiratoare a marilor voci ale scenei lirice româneşti de operă şi operetă precum şi a creaţiilor corale le-a prezentat (pe acestea) în emisiunile de sărbătoare, alături de cei mai buni solişti de muzică populară românească. La Sala Radio a organizat şi un spectacol de caritate pentru achiziţionarea unui aparat necesar pacienţilor unui spital din Bucureşti.

Prin emisiunile sale în direct, precum şi prin transmisiunile concertelor sale, Angela Marinescu a câştigat admiraţia a sute de mii de ascultători de Radio precum şi a publicului larg care umplea sălile de spectacol.

Dumnezeu s-o odihnească !

 

Aurelian Popa Stavri

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/02/1234-2.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/02/1234-2-150x150.jpgRevista MuzicalaStiriangela marinescu,deces
În această noapte s-a stins din viaţă ANGELA MARINESCU, fost realizator responsabil al Secţiei de Muzică tradiţională şi romanţe din cadrul Redacţiei Muzicale Radio România. Născută la 28 ianuarie 1952, Angela Marinescu împlinise 66 de ani.   Era rudă cu profesorul compozitorul şi culegătorul de folclor Nelu Ionescu şi cu Ana...