Joi, 1 martie 2018, începând cu ora 19:00, baritonul Florin Estefan, acompaniat la pian de Remus Manoleanu, adresează o invitaţie specială doamnelor şi domnişoarelor prin recitalul extraordinar Sogno, un eveniment liric excepțional găzduit de  scena Sălii Patria din Braşov, în organizarea Filarmonicii de Stat din Braşov prin Consiliul local al municipiului Braşov.

Turneul naţional de recitaluri întreprins de Florin Estefan în acest an a început cu succes la Ateneul Român din Bucureşti, pe 21 februarie şi va continua pe parcursul anului cu recitaluri la Cluj, Oradea, Timişoara, Iaşi şi nu numai, programul propus fiind o incursiune originală în repertoriul de lieduri, ariete, romanțe și piese pentru voce și pian ale compozitorilor Gaetano Donizetti, Piotr Ilici Ceaikovski, Vicenzo Bellini, Giuseppe Verdi și Paolo Tosti, conturând evoluţia unui vis liric plin de emoție.

Bogat în sensibilitate, Sogno reflectă ipostaze diverse ale iubirii, de la vraja sa îmbietoare, la abisurile lipsite de speranță, repertoriul recitalului, variat din punct de vedere stilistic, impresionând plăcut spectatorii, glisând între stilul belcanto, arii verdiene și pregnantul romantism rus. 

Programul complet al recitalului cuprinde : L’amor funesto – Gaetano Donizetti; Niet tolko tot kto znal – P. I. Ceaikovski;  Voga luna, che inargenti – Vincenzo Bellini; Non t’accostare all’urna,  More, Elisa, lo stanco poeta,  In solitaria stanza, Nell’ orror di notte oscura, Perduta ho la pace și  Deh, pietoso, oh Addolorata – semnate de Giuseppe Verdi, precum și compozițiile lui Paolo Tosti – Sogno, Tristezza, Non t’amo piu, Malia, A’ Vucchella și Ideale.

Unul dintre baritonii români de referință, fin cunoscător și artist dedicat artei cântului, Florin Estefan se remarcă prin versatilitatea, căldura și plinătatea glasului său, dar și prin impozantul repertoriu, baritonul fiind aplaudat pentru importante roluri ale creației operistice universale, interpretate pe scene celebre naționale și internaționale. La fel de aplaudat este și cu prilejul recitalurilor sale camerale sau a concertelor vocal-simfonice, repertoriul său incluzând lucrări dintr-o largă gamă stilistică. Cariera artistică a baritonului Florin Estefan este îmbogățită de funcția sa ca Manager general al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, instituție pe care o conduce din anul 2015, oferindu-i un suflu proaspăt și revitalizat datorită inițiativelor inedite, a repertoriului ofertant și a proiectelor artistice de mare rezonanță.

Numele pianistului Remus Manoleanu este, de asemenea, un reper al universului liric național și internațional. Cu o amplă activitate concertistică, acesta și-a impus prezența la festivaluri internaționale organizate la Basel, Berlin, Oldenburg, Londra, Dublin, São Paulo, având un generos repertoriu de evenimente atât pe scene din țară, cât și cele din Marea Britanie, Coreea de Nord, Rusia, Germania, Olanda, Franța, Siria sau Statele Unite ale Americii. Activitatea sa artistică este complimentată de activitatea didactică și intensa sa cercetare în domeniul muzicologiei.

Revista MuzicalaSpectacole
Joi, 1 martie 2018, începând cu ora 19:00, baritonul Florin Estefan, acompaniat la pian de Remus Manoleanu, adresează o invitaţie specială doamnelor şi domnişoarelor prin recitalul extraordinar Sogno, un eveniment liric excepțional găzduit de  scena Sălii Patria din Braşov, în organizarea Filarmonicii de Stat din Braşov prin Consiliul local al...