În Săptămâna Patimilor, Oaza de muzică vine cu cinci ediţii premium având ca temă comună Învierea în cultura universală!

Invitaţii mei sunt doi dirijori români a căror activitate este predominant desfăşurată în străinătate.

Luni 2 aprilie, dirijorul Cristian Măcelaru îşi mărturiseşte convingerile în ce priveşte religia, la modul general:

“…De multe ori, poate, cele mai intime rugăciuni sunt cele în care nu putem folosi cuvinte, pentru că nu avem cuvinte prin care să ne putem exprima…Eu cred că religia e folosită acum pentru a convinge o masă de oameni că sunt diferiți față de alți oameni și este folosită incorect. Este folosită, din păcate, pentru a distruge exact ceea ce o lume spirituală ar trebui să fie, adică o Uniune completă a noastră, a oamenilor.”

Următoarele patru ediţii (2-6 aprilie) sunt, de facto, patru mini-conferinţe ale dirijorului  Camil Marinescu despre artă, cultură, har, religie, spiritualitate şi românism:

“…Noi, cu toții, suntem martorii și produsul unei evoluții umane care, ne place sau nu ne place, are la bază nevoia de “altceva”, de transcendere. Fiecare dintre noi descoperim zi de zi “cât de creștini” suntem. Un lucru e sigur: dacă ești creștin, nu poți să fii nici pasager creștin… nici pe alese… și nici din când în când, nu poți să te definești a fi creștin după bunul tău plac. A fi creștin e un lucru cu adevărat dificil… un model de perfecțiune.”

Sorina Goia

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/03/anjar-1024x768.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/03/anjar-150x150.jpgRevista MuzicalaEmisiunicamil marinescu,cristian macelaru,inviere,Oaza de muzica,sorina goia
În Săptămâna Patimilor, Oaza de muzică vine cu cinci ediţii premium având ca temă comună Învierea în cultura universală! Invitaţii mei sunt doi dirijori români a căror activitate este predominant desfăşurată în străinătate. Luni 2 aprilie, dirijorul Cristian Măcelaru îşi mărturiseşte convingerile în ce priveşte religia, la modul general: “…De multe ori, poate, cele mai intime rugăciuni...