Filarmonica “George Enescu”  condusă de dirijorul  Horia Andreescu se afla in turneu în Kuweit, în perioada 28-31 martie, unde susţine o serie de trei concerte  la Sheikh Jaber Al-Ahmad Cultural Centre  (JACC)  din Kuweit City. Programul cuprinde lucrări  de mare virtuozitate şi popularitate, alături de un inedit şi atractiv program simfonic kuweitian.

Cu o vastă experiență internațională, Filarmonica George Enescu din București a marcat o premieră în ceea ce privește prezența unei orchestre simfonice din România în Kuweit.

Orchestra simfonică a Filarmonicii “George Enescu”  din Bucureşti – una dintre cele mai vechi din Europa – este primul ansamblu simfonic românesc invitat sa concerteze  în Kuweit.  Filarmonica “George Enescu” susţine  cele trei concerte pe 29, 30 şi 31 martie, într-un centru modern, cu o arhitectură spectaculoasă.  Sheikh Jaber Al-Ahmad Cultural Centre (JACC) este cel mai important centru cultural din Orientul Mijlociu, un adevărat mall cultural, cu săli de concerte, de spectacol si cinematografe. O adevărată emblemă modernă a Kuweitului, centrul este dotat cu spaţii pentru conferinţe, expoziţii, librării, biblioteci, arhive, întinzându-se pe o suprafaţă de 214000 metri pătraţi.

Credit foto: Virgil Oprina

Concertul a panoramat o adevărată colecție de bijuterii muzicale aparținănd celor mai cunoscuți compozitori europeni. Interpretarea strălucitoare a cucerit publicul kuweitian, care a răsplătit cu îndelungi aplauze evoluția Filarmonicii George Enescu, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai României.

Filarmonica „George Enescu” aniversează 150 de ani de la înfiinţare în 2018. Fondată în aprilie 1868, „Societatea Filarmonică Română”, sub conducerea lui Eduard Wachmann, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice. Primul concert a avut loc în 15 decembrie acelaşi an, sub bagheta iniţiatorului său. După moartea lui George Enescu, în 1955, Filarmonica îi poartă numele.

Declarație dirijorul Horia Andreescu
Declarație Alia Alghanim – Deputy Director of Sheikh Jaber Al-Ahmad Cultural Centre  (JACC)  din Kuweit City:
“Suntem foarte bucuroși să găzduim astăzi Orchestra Filarmonică (G.Enescu) din București, una dintre cele mai vechi și mai importante orchestre simfonice din Europa. Este minunat să putem avea legături, să facilităm contactul celor din Orientul Apropiat cu alte culturi și forme de manifestare artistică, am avut până acum foarte bune reacții la acest tip de proiecte și dorim să primim și alte orchestre importante in viitor.”
Declarație Daniel Tănase – ambasadorul României in Kuweit
http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/03/FGE_KUWEIT_3_Foto_Virgil-Oprina_Repetitie_2018_03_29-1024x576.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/03/FGE_KUWEIT_3_Foto_Virgil-Oprina_Repetitie_2018_03_29-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
Filarmonica 'George Enescu'  condusă de dirijorul  Horia Andreescu se afla in turneu în Kuweit, în perioada 28-31 martie, unde susţine o serie de trei concerte  la Sheikh Jaber Al-Ahmad Cultural Centre  (JACC)  din Kuweit City. Programul cuprinde lucrări  de mare virtuozitate şi popularitate, alături de un inedit şi atractiv...