Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia va găzui duminică 6 mai 2018, de la ora 12, un recital excepțional înscris în cadrul ediției a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest, manifestare organizată de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Asociația Pro Valores.

Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la moartea celebrului compozitor Claude Debussy.

Protagonist va fi unul dintre cei mai importanți muzicieni români ai momentului, pianistul concertist și profesorul universitar Vlad Dimulescu, care spre final va interpreta alături de Fausta Dimulescu și o piesă la patru mâini – Mica suită.

Recitalul impregnat de sonoritățile impresioniste franceze va fi urmat de prezentarea celui mai recent compact disc înregistrat de Vlad Dimulescu, un album cu opusuri de Frederic Chopin.

Pianistul Vlad Dimulescu a început studiul pianului la Liceul de Muzică din orașul său natal, Brașov. Și-a continuat studiile la Conservatorul din București, cu prof. Constantin Ionescu Vovu. Este profesor universitar, iar din 2012 directorul Departamentului pentru Instrumente cu Claviatură și Muzică de Cameră. În ceea ce privește cariera de pianist și-a început-o la 14 ani, interpretând Concertul nr. 2 de Beethoven împreună cu Filarmonica Gheorghe Dima din Brașov, dirijată de Ilarion Ionescu-Galați. După acest debut a continuat să cânte în toate centrele muzicale importante din țară, sub baghete dirijorale importante: Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Emil Simon, Iosif Conta, Mircea Cristescu, Emanuel Elenescu, Ludovic Bacs, Jing Wang, Daisuke Soga, Bruno Martinotti, Gudmundur Emilsson, Tateo Nakajima, Joan Jose Olives, Enzo Ferraris Massimiliano Caldo, Roberto Salvalaio, Tido Dejean, ş.a. Vlad Dimulescu a cucerit importante premii la concursurile de pian, precum cel de la Salerno (Italia, 1983), Gheorghe Dima (Cluj-Napoca, 1985),  George Enescu (1991), Viniadelmar (Chile, 1992); este laureat al Premiului Criticilor Muzicali din România în 1995. A participat la festivaluri internationale ca: Interforum din Budapesta (1987), Dinu Lipatti (1993 Sinaia și 1995 Bucureşti), Serile Lipatti la Fundațeanca (2014), Festivalul de Muzică de Cameră de la Brasov (1979-1996) și George Enescu (2013). În străinătate a susținut recitaluri şi concerte în Ungaria, Polonia, Italia, Germania, Portugalia, Spania, Grecia, Bulgaria. Deține titlul de Doctor în arte obtinut cu teza ,,Repere de Belcanto în pianistica chopiniană”. Vlad Dimulescu a susținut cursuri de măiestrie în Italia, Portugalia, Grecia, Polonia și Bulgaria și a fost membru în jurii internaționale și naționale în concursuri pentru pian. În anul 2000 a editat primul CD cu opusuri de Enescu, Chopin și Brahms, în 2004 și-a publicat cartea ,,Belcanto în pianistica chopiniană” iar de curând a înregistrat un compact disc cu opusuri de Frederic Chopin.

 

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

 

Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

 

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului și Asociaţia Culturală “Pro Valores”.

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureşteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitivă, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/05/vdimulescu-1024x620.pnghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/05/vdimulescu-150x150.pngRevista MuzicalaComunicate
Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia va găzui duminică 6 mai 2018, de la ora 12, un recital excepțional înscris în cadrul ediției a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest, manifestare organizată de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Asociația Pro Valores. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 100 de...