Ediția a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest, eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Asociația Pro Valores, propune iubitorilor muzicii de calitate un recital pe cât de inedit, pe atât de spectaculos.

În Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia vor răsuna duminică 13 mai 2018, de la ora 12, rapsodii interpretate în varianta inedită de pian la patru mâini, de  „Les Enharmoniques” Piano Duo.

Ansamblul alcătuit din pianistele Anamaria Biaciu-Popa și Maria Indricău propun publicului: Rapsodia Ungară nr. 2 de Franz Liszt,  Rhapsody in Blue de George Gershwin și Rapsodia Română op 11 nr. 1 de George Enescu.

 

Cele două pianiste, Maria Indricău și Anamaria Biaciu-Popa, au format duo-ul „Les Enharmoniques” în anul 2012 și au devenit o prezență activă pe scenele de concert din țară. În anul 2015 au câștigat Premiul Publicului la Festivalul Muzicii Maghiare, organizat de Institutul Balassi din București și au participat la evenimentele „Bucharest Music & Film Festival” și  „Nocturna Bibliotecilor”.

Anamaria Biaciu-Popa s-a născut la Oradea în anul 1985 și a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din București. La Universitatea Națională de Muzică București a studiat la clasa profesoarei Veronica Gaspar. Din anul 2010 susține recitaluri alături de violoncelistul Eugen-Bogdan Popa, formând Duo Popa. Interpretează fragmente muzicale în filmul „Efectul Genovese”, Casa de productie TVR (2013). Pasionată și de latura științifică a muzicii, publică studii în volumele colective: „Studii de Muzicologie” (Iași 2014-2016) și „Botoșani, oraș al muzicii europene” (Botoșani, 2015).

Maria Indricău, născută în 1976, a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din București și a urmat apoi studiile la Universitatea Națională de Muzică București. A susținut recitaluri în țară (București, Sinaia, Constanța, Ploiești, Cluj-Napoca, Piatra Neamț) și în străinătate la: Stuttgart, Ljubljana în cadrul conferinței D.A.A.D.(2010) și la Bad Wildbad în cadrul Festivalului „Clara Schumann”(2011).

 

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/05/Anamaria-Biaciu-Popa-si-Mariuca-Indricau-1024x703.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/05/Anamaria-Biaciu-Popa-si-Mariuca-Indricau-150x150.jpgRevista MuzicalaComunicate
Ediția a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest, eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Asociația Pro Valores, propune iubitorilor muzicii de calitate un recital pe cât de inedit, pe atât de spectaculos. În Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia vor răsuna duminică 13 mai 2018, de la ora 12, rapsodii interpretate în varianta inedită...