Athenaeum Brass Quintet/ ABQ este o formație camerală înființată în anul 2003, un ansamblu special și interesant în care stau alături instrumente de suflat din alamă – trompetă, corn, trombone și tubă – pe care le mânuiesc, cu talent, virtuozitate, sensibilitate și umor, instrumentişti din Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, Orchestra Națională Radio și Opera Naţională București.

Athenaeum Brass Quintet/ABQ abordează un repertoriu foarte bogat și divers, care cuprinde partituri de la baroc la jazz și pop, desigur rearanjate pentru cvintet de alămuri. Muzicienii au susținut numeroase concerte atât în țară cât și în străinătate. În anul 2017 formatia ABQ a lansat primul CD cu colinde romanesti si internationale intitulat “The Magic Of Christmas”.
Duminica 27 mai 2018,  în sala mare a Ateneului, ora 19,00,  cei cinci muzicieni Oleg Răileanu – trompetă, Octavian Bogdan – trompetă, Ioan Gabriel Luca – corn, Florin Pane – trombon şi Laurenţiu Sima – tubă îl vor avea ca invitat pe  Sebastian Bratu – percuţie.

În program:

 1. Fragment din “Primăvara” – Antonio Vivaldi
 2. BATTLE SUITE (1.Galliard Battaglia;2.Courant Dolorosa ;3.Canzoni Bergamasque)-Samuel Scheidt  arr.Philip Jones
 3. Sonata from Die Bankelsangerlieder-arr.Robert King
 4. Rondeau- Jean Joseph Mouret arr.Walter Barnes
 5. Allegro from “Eine Kleine Nachtmusik -W.A.Mozart  arr.Robert King
 6. Mozart On Parade -arr.Peter Schickele
 7. Rondo alla Turca – W.A.Mozart

Partea a II-a

 1. Carmen Suite -Georges Bizet arr.Fred Mills
 2. Dans ungar nr.6 – J.Brahms  arr.Hans Dorner
 3. Take Five
 4. That’s a Plenty-Lew Pollack  arr.Cooper
 5. The Canadian Brass
 6. La Cumparsita -M.Rodriguez arr.Sonny Kompanek
 7. The Canadian Brass Rag- Eldom Rathourn
 8. Adios Nonino-Astor Piazzolla arr.Lodrin Marin
 9. That’s A Plenty -Lew Pollack arr.Cooper
 10. The Michael Jackson Tribute – arr.Lodrin Marin

Trompetistul Oleg Răileanu este membru al Orchestrei Naționale Radio. În decursul carierei sale a colaborat cu orchestre naționale și internaționale, a făcut parte din numeroase ansambluri instrumentale – “Athenaeum Brass Quintet”, “Radio Brass Quintet”, Orchestra Simfonică “București”, Orchestra Internațională de Tineret “Philharmonie der Nationen” Germania, etc.

Din anul 2008, trompetistul Octavian Bogdan este angajat al orchestrei Operei Națioanale Bucureşti. Este membru al “Athenaeum Brass Quintet” şi al formaţiei “Romanian Brass”. A colaborat cu diverse orchestre, cele ale filarmonicilor “George Enescu”/București, “Oltenia”/ Craiova, Pitești, Târgoviște, Ploiești, Brașov, cu Orchestra Simfonică “Bucureşti”,  Orchestra Națională Radio.

Din anul 1997, cornistul Ioan Gabriel Luca este membru al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii “George Enescu” iar din 1999 este șef partidă corn în același ansamblu cu care a participat la numeroase turnee internationale de mare succes în Europa și Asia. Este membru al formațiilor “Athenaeum Brass Quintet” și “Romanian Brass” cu care a susținut, de asemenea, concerte în țară și în străinatate. În anul 2004 Ioan Gabriel Luca a fost distins de Președintele României cu Medalia “Meritul Cultural” clasa II-a.

Florin Pane (trombon) este membru al orchestrei “Virtuozii” din București, al formației “Athenaeum Brass Quintet” și membru fondator al Ansamblului “Pro Contemporania”. În prezent Florin Pane îşi desfăşoară activitatea ca solo-trombon în Orchestra Simfonică a Filarmonicii” George Enescu” din Bucureşti cu care a participat la numeroase turnee în: Germania, Spania, Franţa, Grecia, Elveţia, Japonia,  concertând sub bagheta unor mari dirijori cum ar fi: Ghenadi Rojdenstvenski, Erich Bergel, Cristian Mandeal, Misha Katz, Emil Tabacov, Seiji Ozawa etc. În anul 2004 muzicianul fost distins cu medalia “Meritul Cultural Clasa a II-a” de către Preşedintele României.

Din anul 2001 si până în prezent, Laurenţiu Sima este șef partidă tuba în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ,,George Enescu” din București cu care a susținut numeroase concerte atât în țară cât și în străinătate, sub bagheta unor mari dirijori cum ar fi Ghenadi Rojdenstvenski, Seiji Ozawa, Christian Badea,etc. Este membru fondator al formațiilor camerale “Athenaeum Brass Quintet” și “Romanian Brass”. A concertat, în calitate de solist, alături de Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești sub bagheta dirijorului Walter Hilgers (fost tubist al Filarmonicii din Viena și membru fondator al cunoscutei formații camerale “German Brass”).

Percuționistul Sebastian Bratu este deseori invitat în conceretele susținute de “Athenaeum Brass Quintet”. Instrumentistul este student în anul II la Universitatea Naționala de Muzică București. A colaborat deja cu ansambluri simfonice:Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, Orchestra Simfonică “București” și, în calitate de solist, a susținut un concert cu Filarmonica din Ploiești în cadrul proiectului Concerte cu tineri soliști și dirijori. Percuționistul Sebastian Bratu colaborează cu plăcere și cu diferite trupe de muzică pop, jazz și rock.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/05/123-3-1024x511.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/05/123-3-150x150.jpgRevista MuzicalaStiriAteneu,Athenaeum Brass Quintet,duminică 27 mai,Florin Pane,IOAN GABRIEL LUCA,Laurenţiu Sima,Octavian Bogdan,Oleg Răileanu,Sebastian Bratu
Athenaeum Brass Quintet/ ABQ este o formație camerală înființată în anul 2003, un ansamblu special și interesant în care stau alături instrumente de suflat din alamă - trompetă, corn, trombone și tubă – pe care le mânuiesc, cu talent, virtuozitate, sensibilitate și umor, instrumentişti din Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, Orchestra...