Corala studențească “Musica Selecta” a U.N.M.B și dirijorul său fondator Gabriel Constantin Popescu au bucuria și onoarea de a vă invita, miercuri 7 nov.a.c., ora 19, la Ateneul Român, la un eveniment de marchează sărbătorirea a 25 de ani de existență a corului precum și împlinirea vârstei de 65 de ani, din care 45 de activitate artistică a dirijorului său fondator.

Cunoscut mai întâi sub numele de Corala “Sfântul Gheorghe”, tânărul ansamblu a evoluat, diversificându-şi repertoriul (la început preponderent religios).  Redenumit în 1996 “Musica Selecta”, a devenit o prezență constantă în viața corală bucureșteană și națională.

A concertat pe cele mai prestigioase scene bucureștene precum și în bisericile importante ale Capitalei – Sala G. Enescu a UNMB, Tinerimea Română, Sala Radio, Ateneul Român sau la Biserica Sf. Elefterie, Biserica Mânăstirii Cașin, bisericile Domnița Bălașa, Sf. Spiridon Nou și Sf. Gheorghe Vechi.

Corala studenţească “Musica selecta” a participat la festivaluri și concursuri corale naționale precum I.D.Chirescu (Constanța și Cernavodă), D.G.Kiriac (Pitești), la Concursul Național de creație și interpretare religioasă al Patriarhiei Române, la festivaluri și concursuri corale din Franța, Germania sau alte manifestări de gen din Europa:Festivalul Internațional “Musique en Morvan” de la Autun (Franța), Festivalul Internațional de Teatru de la Berlin, Expoziția Mondială “Hannover-2000”,etc.

Dirijorul coralei Gabriel Constantin Popescu are o carieră prodigioasă de profesor, la toate nivelurile didactice, culminând cu 29 de ani de carieră unversitară, în calitate de conf.univ.dr.titular al disciplinei Dirijat Coral la Universitatea Națională de Muzică București; de asemenea, ca maestru de cor la Teatrul Național de Operetă și Musical ” Ion Dacian” din București. A fost secretar al Asociației Naționale Corale și este membru UCIMR. A primit, în activitatea sa, premii din partea  UCMR, Revista Actualitatea Muzicală, Revista VIP, etc. A fost invitat în jurii la numeroase festivaluri corale naționale și internaționale şi este prezent, în calitate de dirijor și invitat, în presa scrisă și audiovizuală. Gabriel Constantin Popescu este dirijorul-autor al unui CD cu înregistrarea, în primă audiție absolută, a lucrării “Cântările Sfintei Liturghii” de Dragoș Alexandrescu.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/10/poza-3-1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2018/10/poza-3-1-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri7 nov 2018,Ateneu,concert aniversar,Gabriel Constantin Popescu,musica selecta
Corala studențească 'Musica Selecta' a U.N.M.B și dirijorul său fondator Gabriel Constantin Popescu au bucuria și onoarea de a vă invita, miercuri 7 nov.a.c., ora 19, la Ateneul Român, la un eveniment de marchează sărbătorirea a 25 de ani de existență a corului precum și împlinirea vârstei de 65 de...