Hartig MetropolitanRadio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 20:00, spectacolul Boema de Giacomo Puccini de la Opera  Metropolitan din New York.

Rolul Mimi este jucat de soprana română Anita Hartig;  în distribuţie figurează – alături de ea – Vittorio Grigolo (Rodolfo), Massimo Cavalletti (Marcello) şi Susanna Phillips (Musetta). Spectacolul este preluat în direct de alte 12 radiodifuziuni europene şi este de asemenea transmis la nivel global în cinematografe, în sistem live HD (inclusiv în Bucureşti).

Anita Hartig devine astfel a doua soprană română – după Angela Gheorghiu –  promovată de  Metropolitan în întreaga lume atât în transmisiuni radio cât şi video. Este o confirmare a valorii excepţionale a sopranei române Anita Hartig ( născută în 1983 la Bistriţa, fostă studentă a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca); tânăra artistă a repurtat deja succese pe mari scene precum Opera de Stat din Viena (unde este angajată)  sau la Teatrul Scala din Milano.

Anita Hartig a debutat la Opera  Metropolitan din New York în 19 martie;  a fost  primul spectacol dintr-o serie de şase care se închide cu reprezentaţia din 5 aprilie. Cronicarii americani deja au vorbit la superlativ: „interpretarea lui Hartig a fost revelaţia serii” (New York Classical Review)… „Hartig a strălucit la MET” (New York Times).

Prezentă la Opera  Metropolitan din New York pentru a comenta de la faţa locului spectacolului din 29 martie, Luminiţa Arvunescu – realizatoarea Serii de operă de la Radio România Muzical – a realizat un amplu interviu cu soprana Anita Hartig, dialog ce poate fi ascultat în pauza transmisiunii directe din 5 aprilie şi vizionat (în format audio-video)  pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Anita Hartig: „M-aş bucura ca toţi românii care iubesc opera şi iubesc cântul liric să pornească radioul, să ne strângă pumnii şi să se bucure de muzica minunată din La Bohème. Ascultaţi radio! O să îi sun şi pe mama şi pe tata şi ei or să le spună bunicilor… Sper că şi publicul care va merge la cinema se va bucura. E un public mult mai larg, desigur, cei care nu-şi permit un bilet la operă pentru că sunt destul de scumpe  dar pentru frumos, pentru câteva momente de bucurie, cred că merită. Mai ales muzica e absolut minunată!

 

 

Revista MuzicalaEmisiuniEvenimente5 aprilie,anita hartig,Boema,luminita arvunescu,Metropolitan din New York,radio romania cultural,radio romania muzical,sâmbătă
Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 20:00, spectacolul Boema de Giacomo Puccini de la Opera  Metropolitan din New York. Rolul Mimi este jucat de soprana română Anita Hartig;  în distribuţie figurează - alături de ea - Vittorio Grigolo (Rodolfo), Massimo Cavalletti...