IMG_6515

Ministrul Culturii Kelemen Hunor  a fost prezent în studioul Radio România Cultural, marţi 8 aprilie, în cadrul emisiunii „Timpul prezent”  moderată de Adela Greceanu şi Matei Martin. Între subiectele abordate s-au regăsit: priorităţile ministerului pentru anul în curs şi pentru viitor, finanţarea evenimentelor culturale majore dar şi relaţia ministerului cu celelalte instituţii şi cu artiştii independenţi.

În cadrul interviului de la Radio România Cultural, ministrul Kelemen Hunor  a anunţat că Ministerul Culturii nu are niciun ban pentru proiectele culturale ale României din primele şase luni ale acestui an şi că va apela la fondul de rezervă al Guvernului pentru a încerca să susţină câteva dintre evenimentele majore care au şi o componentă internaţională. “Nu avem o altă soluţie, cel puţin pentru acele proiecte, acele evenimente care se întamplă până la jumătatea anului decât de a căuta bani în Fondul de Rezervă care este la dispoziţia Guvernului şi a primului ministru şi de acolo, prin Hotarâre de Guvern, să dăm ţintit pentru aceste evenimente”.

IMG_6520Kelemen Hunor a anunţat tot la Radio România Cultural  că după 24 de ani de finanţare de către Ministerul Culturii, „Festivalul Muzicii Noi” nu mai poate, in condiţiile date, să mai primească niciun ban de la minister. In aceeaşi situaţie se află „Festivalul de Film ASTRA” de la Sibiu, alături de alte evenimente majore.

Sunt câteva evenimente importante din punct de vedere cultural şi nu numai pentru România pentru că aceste festivaluri, mai ales TIFF-ul si „Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu” dar şi „Festivalul Shakespeare”  au o anvergură internaţională. Ele înseamnă un brand şi brandurile culturale sunt puternice şi trebuie păstrate, întărite”  a mai spus ministrul Culturii”.

Kelemen Hunor susţine că în bugetul ministerului va trebui să existe o sumă de bani care să fie folosită pentru aceste evenimente naţionale, internaţionale sau chiar regionale.

 

Interviul integral poate fi  găsit pe: www.radioromaniacultural.ro

 

   

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/04/IMG_65151.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/04/IMG_65151-150x150.jpgRevista MuzicalaInterviuriStiriAdela Greceanu,GAla Radio Romania Cultural,kelemen hunor,Matei Martin,ministrul culturii,radio romania,Timpul prezent
Ministrul Culturii Kelemen Hunor  a fost prezent în studioul Radio România Cultural, marţi 8 aprilie, în cadrul emisiunii „Timpul prezent”  moderată de Adela Greceanu şi Matei Martin. Între subiectele abordate s-au regăsit: priorităţile ministerului pentru anul în curs şi pentru viitor, finanţarea evenimentelor culturale majore dar şi relaţia ministerului cu...