russia-2Pe data de 15 octombrie la Ateneul Român la ora 19.00 va lua startul a treia editie a Zilelor Culturii Ruse în România dedicată sarbătoririi a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Federația Rusă și România. Concertul extraordinar care va da tonul manifestărilor îi aduce pe scena pe unii dintre cei mai apreciaţi artişti români şi ruşi: violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Eduard Kunz vor evolua alături de Orchestra Simfonică Bucureşti, aflată sub bagheta dirijorală a lui Mihail Hohlov.

Publicul se va putea bucura pe parcursul întregii seri de sonorităţile spectaculoase ale muzicii compuse de Piotr Ilici Ceaikovski. Primele două piese din programul concertului inaugural vor fi interpretate de tânăra violonistă Inga Rodina, în vârstă de doar 13 ani, un copil-minune al artei interpretative ruseşti, câştigătoare a numeroase premii şi burse.

Zilele Culturii Ruse 2013 propun în continuarea concertului din 15 octombrie o suită întreagă de manifestări: în 25 octombrie la Muzeul National al Satului – Dimitrie Gusti – are loc vernisajul unei expoziţii de costum popular rus «Cingatoarele din cultura etniilor», ocazie cu care vocalista Maria Răducanu şi chitaristul Maxim Belciug vor susţine un program cu piese tradiţionale ruseşti.
Data de 29 octombrie îi aduce pe scena sălii „Auditorium” a Muzeului Naţional de Artă al României pe membrii Cvartetului Romantic din Moscova, unul dintre cele mai apreciate ansambluri din Rusia.

Între 20 şi 24 noiembrie, Rusia va fi prezentă cu un stand la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus”, unde vă aşteaptă cu cărţi în limba rusă şi cu invitaţi speciali din ţara menţionată.
Zilele Culturii Ruse iau sfârşit între 25 şi 28 noiembrie cu devenite deja traditionale Zilele Filmului Rus. Editia această vom sărbători împreuna 95 de ani de la infiintarea studioului Lenfilm. Vor fi prezenti oaspetii din Sankt-Petersburg – actrita Oxana Mysina, regizorul Andrey Kravchuk, directorul studioului Eduard Pichugin.

Radio Romania este co-producator al evenimentului.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/10/russia-2.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/10/russia-2-150x150.jpggiaFestivaluri
Pe data de 15 octombrie la Ateneul Român la ora 19.00 va lua startul a treia editie a Zilelor Culturii Ruse în România dedicată sarbătoririi a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Federația Rusă și România. Concertul extraordinar care va da tonul manifestărilor îi aduce pe...