Coperta_G de la Gugiumeni

Adevărată emblemă a radioului românesc postdecembrist, realizatorul-vedetă, care şi-a dedicat întregul parcurs profesional serviciului public de radiodifuziune – ce a ajuns în această toamnă la cea de a 85-a aniversare –, nu încetează să-şi surprindă admiratorii: inconfundabilul glas al „Domnului Radio” poate fi din nou auzit… povestind.

Revine de această dată scriitorul Paul Grigoriu, care propune acum cititorilor/ascultătorilor un nou volum de proză: G de la Gugiumeni, subintitulat Falsă monografie şi publicat de Radio România împreună cu un CD ce conţine – în selecţia şi lectura autorului! – o versiune audio a cărţii.

„Retragerea din capitala febrilă a acestui om-instituţie nu a însemnat din fericire şi retragerea din profesie. Noua experienţă rurală i-a oferit reporterului şi scriitorului Paul Grigoriu o savuroasă aventură intelectuală soldată cu scrierea unei „false monografii” intitulată G de la Gugiumeni, inspirată de realităţile sociale şi politice ale îndelungatei şi păguboasei tranziţii postdecembriste într-o aşezare din judeţul Dâmboviţa, al cărei nume real este deghizat în numele literar aflat în titlul volumului. O veritabilă galerie de portrete este înfăţişată cu umor reţinut şi chiar cu o anume tandreţe de prestigiosul autor, devenit locuitor de rând al satului acesta, prin propria-i voinţă, sub forma unui exil voluntar”, ne dezvăluie în prefaţă prof. univ. Titus Vîjeu, un alt nume de referinţă al Radioului naţional.

Radio România vă invită vineri, 15 noiembrie, ora 13, la Sala Radio, la lansarea celui mai nou volum semnat de Paul Grigoriu: G de la Gugiumeni. Falsă monografie, apărut în seria de ‚,Ediţii sonore’’  îngrijite de Editura Casa Radio.

Întâlnirea din Foaierul Sălii de Concerte a Casei Radio cu autorul acestei insolite „versiuni 2000+ a Vieţii la ţară” (şi cu invitaţii săi surpriză!…) va preceda o audiţie din audiobook-ul ataşat volumului G de la Gugiumeni, precum şi o mult aşteptată sesiune de autografe!

Dragi ascultători şi cititori, prieteni şi animatori ai radioului public, vineri, 15 noiembrie, de la ora 13, în Foaierul Sălii Radio, vom face cunoştinţă aşadar cu G… de la Gugiumeni!

Participă: Ovidiu Miculescu – Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune; Oltea Şerban-Pârâu – Director al Centrului Cultural Media.
Detalii pe www.edituracasaradio.ro

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/11/Coperta_G-de-la-Gugiumeni1-1024x372.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/11/Coperta_G-de-la-Gugiumeni1-150x150.jpgRevista MuzicalaEvenimenteeditura casa radio,lansare,Paul Grigoriu,sala radio
Adevărată emblemă a radioului românesc postdecembrist, realizatorul-vedetă, care şi-a dedicat întregul parcurs profesional serviciului public de radiodifuziune – ce a ajuns în această toamnă la cea de a 85-a aniversare –, nu încetează să-şi surprindă admiratorii: inconfundabilul glas al „Domnului Radio” poate fi din nou auzit… povestind. Revine de această...