După succesul primei serate din cel de-al treilea sezon al Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României sunteți invitați un la nou spectacol care va avea loc luni 28 ianuarie 2019, de la ora 17,30găzduit de Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22).

Sub genericul „Armonii corale”, unul dintre cele mai valoroase ansambluri vocale românești v-a pregătit un program deosebit în care atributele principale sunt varietatea și spectaculozitatea. Corul Canticum dirijat de Răzvan Rădos va interpreta bijuterii sonore din creația românească și internațională.

Spectacolul este parte din proiectul ambițios „Centenar pentru toți: Sesiunea 2017 – 2020”, organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 București, prin Centrul Cultural Sector 1.

Accentul expoziției adiacente va cădea pe volumul “Opere alese” – o ediţie îngrijită de prof.  Ioan D. Chirescu  (Maestru emerit al Artei, Laureat al Premiului de Stat), apărută la Editura de Stat pentru Literatură şi Artă, care are o reproducere după o pictură de Camil Ressu, în care este prezentat compozitorul Dumitru Georgescu Kiriac şi autograful acestuia. Portretul de pe copertă este după un basorelief al sculptorului Ion Vlad.

Din proprietatea autorului, Bilioteca Națională a României mai deţine Cântece populare româneşti (lucrări ce fac parte din colecţia Biblioteca muzicală română, apărute în 1870). Din repertoriul Corului Şcoalei Normale din Galaţi avem 15 Coruri bărbăteşti, pentru usul şcoalelor normale, seminariilor, liceelor şi reuniunilor şcolare publicate de Teodor Teodorescu, în 1890 la editura Isidore Kauffmann din Galaţi şi dedicată Domnului Solomon Haliţa, inspectorul învăţământului primar şi normal-primar, directorul Şcoalei Normale de învăţători din Galaţi. Din aceste coruri mai fac parte şi Imnul Regal de Eduard Hübsch sau Deşteaptă-te române!

Gazde și ghizi printre manuscrise, tipărituri și artiști vor fi Raluca Bucinschi și Sebastian Crăciun.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro

 

Corul Canticum adresează tuturor o invitație în lumea artei corale de calitate. Ansamblul a debutat pe scena Universității Naționale de Muzică București în primăvara anului 2015. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit iar Corul Canticum a obținut încă de la prima sa apariție aprecierile publicului meloman și ale elitei muzicale bucureștene. Tinerii muzicieni, alături de dirijorul Răzvan Rădos, își propun să aducă un plus de prospețime genului coral, făcându-l accesibil marelui public prin abordarea unui repertoriu inspirat din muzicile tradiționale, folclorice, jazz, gospel, pop etc.

Dirijorul Răzvan Rădos s-a născut în Ținutul Pădurenilor – Hunedoara, la 3 aprilie 1990. Debutează în lumea muzicală ca interpret de folclor la vârsta de 12 ani, obținând numeroase premii la concursurile naționale de acest gen. Profesează ca dirijor de la vârsta de 16 ani. A fondat și condus diverse formații corale din România, colaborând permanent cu coruri de amatori sau profesioniști dintre care amintim Corul Vosglas – Deva, Corul Național de Camera Madrigal – Marin Constantin – București, Corul Orfeu – Deva, Corul Anastasis – Deva, Corul Passiones – București, Corul Magnus – București, Corul de Cameră Preludiu – București și, recent, Corul de Copii Radio. A primit distincția „Dirijor de Onoare” din partea Corului Vox Medicalis și este Dirijor Fondator al Corului Regal. Alături de Corul Canticum, Răzvan Rădos își propune explorarea muzicilor vocale mai puțin cunoscute și aducerea acestora în atenția publicului prin concepții interpretative și scenice inedite.

Mai multe amănunte pe: www.ucimr.ro și pe pagina de Facebook.com/UCIMR

Organizatori: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

Co–organizator: Biblioteca Națională a României

Proiect finanțat de: Primăria Sector 1 București, prin Centrul Cultural Sector 1

Parteneri: ExcesMusic, prin programul Oportunități la tine acasă și Asociația Pro Valores

Parteneri media: Enjoy TV, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureşteni.ro, Agentia de carte, Romania pozitivă.

 

 

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2019/01/M85_6756-1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2019/01/M85_6756-1-150x150.jpgRevista MuzicalaComunicatearmonii corale,corul canticum,Răzvan Rădos,stagiunea de colectie
După succesul primei serate din cel de-al treilea sezon al Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României sunteți invitați un la nou spectacol care va avea loc luni 28 ianuarie 2019, de la ora 17,30, găzduit de Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22). Sub genericul „Armonii corale”, unul...