Italienii de la Rai 1 au ambiția dar si mijloacele de a continua aceasta aventura muzicală  numita Sanremo, Il Festival Della Canzone Italiana, eveniment ajuns la ediția cu numărul 69, dupa un parcurs neîntrerupt, început in 1951. Pentru anul acesta, l-au ales ca director si conducator principal, tot pe Claudio Baglioni, un cantautor celebru, cu foarte bune rezultate la ediția de anul trecut. In linii mari, structura festivalului a rămas aceeași  ca in 2018, singura mare schimbare fiind renunțarea la secțiunea GIOVANNI, toți cei 24 de concurenți  făcând parte din secțiunea ARTISTI.
Din punct de vedere muzical, piesele de anul acesta sunt diverse ca stil (multe dintre ele fiind foarte bine interpretate), accentul punându-se, ca de-obicei, pe mesaj, fie ca e vorba de hip-hop, rock sau pop. O alta noutate se referă la faptul ca noi, jurnaliștii, votam din prima pana-n ultima zi de festival, procentul votului nostru fiind 30%, la fel ca votul juriului demoscopic, publicul fiind suveran cu 40%. In ultimele doua zile (vineri si sambata) intra in funcțiune  si juriul de specialitate. Nici anul acesta nu vor fi eliminări, câștigătorul fiind ales prin vot, sambata seara, tinându-se cont de  suma procentelor acumulate pana atunci.
Nu stiu cine va câștiga, Loredana Berte, Simone Cristichi, Ex-Otago si Enrico Nigiotti fiind preferații mei; cred totuși, ca va câștiga publicul de-acasă, oriunde s-ar afla el, in Italia sau in celelalte tari in care este urmărit acest festival de prestigiu.
http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2019/02/IMG-1773-1024x768.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2019/02/IMG-1773-150x150.jpgRevista MuzicalaFestivaluri
Italienii de la Rai 1 au ambiția dar si mijloacele de a continua aceasta aventura muzicală  numita Sanremo, Il Festival Della Canzone Italiana, eveniment ajuns la ediția cu numărul 69, dupa un parcurs neîntrerupt, început in 1951. Pentru anul acesta, l-au ales ca director si conducator principal, tot pe...