Pentru a 69-a oară, Rai 1 a mai scris o pagina de istorie in Cartea Festivalului de la Sanremo , rezultatul final fiind trofeul obținut de italianul de 26 de ani MAHMOOD, de origine sardo-egipteană, cu piesa SOLDI.
    Rămân regretele ca ULTIMO (locul 3) nu a putut fi civilizat in exprimare, atunci când, la conferința de presa de dupa concurs, a folosit termenii “il ragazzo Mahmood” (el fiind cu patru ani mai mic decât câștigătorul concursului!), stârnind dezaprobarea jurnaliștilor din Sala Stampa. La drept vorbind, italienii au ales bine câștigătorul, dintre primii trei clasați (Mahmood, Ultimo, Il Volo), piesa SOLDI fiind potrivită concursului Euroviziunii din luna mai, de la Tel-Aviv, acolo unde, conform regulamentului, Mahmood va reprezenta Italia.
    Rămân memorabile, amintirile legate de seara de vineri, atunci când piesele din concurs au fost reorchestrate si reinterpretate de cei 24 de concurenți, in duet cu invitații lor, iar noi, cei 1440 de jurnaliști acreditați la Sanremo, rămânem atat cu bucuria si incantarea de a fi fost parte a acestui eveniment muzical cu cea mai lunga istorie din Europa, cat si cu admirația fata de italieni, care stiu sa-si prețuiască propriile valori muzicale.
Stefan Naftanaila, Sanremo 10 februarie 2019.
http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2019/02/IMG-1772-1024x768.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2019/02/IMG-1772-150x150.jpgRevista MuzicalaFestivaluri
Pentru a 69-a oară, Rai 1 a mai scris o pagina de istorie in Cartea Festivalului de la Sanremo , rezultatul final fiind trofeul obținut de italianul de 26 de ani MAHMOOD, de origine sardo-egipteană, cu piesa SOLDI.     Rămân regretele ca ULTIMO (locul 3) nu a putut fi...