cantus mundi 1

În perioada 18-23 aprilie 2014 s-a desfăşurat la Ekaterinburg cea de-a  XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică pentru Copii “Earth is Our Common Home”. Filarmonica pentru Copii din localitate a fost gazda acestui  eveniment  la care au participat reprezentanţi din 16 ţări ale lumii. La invitaţia doamnei  Daniela Popescu (preşedinta Federaţiei Cluburilor, Asociaţiilor şi Centrelor UNESCO din Europa şi America de Nord), România a fost reprezentată de Corul “Cantus Mundi” dirijat de Anna Ungureanu, acompaniat la pian şi percuţie de Marilena Neacşu. Ansamblul a fost prezent pentru prima oară într-un festival-concurs internaţional. Corul “Cantus Mundi” a obţinut locul al II-lea precum şi Premiul special al Filarmonicii pentru Copii.

cantus mundi 3

În cadrul Festivalului Internaţional de Muzică pentru Copii “Earth is Our Common Home” , Corul “Cantus Mundi”  a susţinut  mai multe spectacole în oraşul Ekaterinburg (la Filarmonica pentru Copii şi Teatrul Dramatic) dar şi în oraşul Kamensk-Uralskii. Corul a fost asistat de un grup de profesori, membri ai Corului Naţional de Cameră “MADRIGAL”: Aurelia Balosu, Silvia Maxim şi Simona Haideu. Această deplasare a fost posibilă cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale.

“Cantus Mundi” este un proiect naţional de integrare socială şi educaţie prin arta cântului coral. A fost iniţiat de dirijorul de talie internaţională Ion Marin, fiind inspirat din programele de acest gen cum ar fi “El Sistema”(Venezuela)  şi “Superar”(Austria). Proiectul  este susţinut şi promovat de Corul National de Cameră “MADRIGAL”.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/04/cantus-mundi-31.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/04/cantus-mundi-31-150x150.jpgRevista MuzicalaStiriAnna Ungureanu,Cantus Mundi,Earth is Our Common Home,Ekaterinburg,Marilena Neacşu
În perioada 18-23 aprilie 2014 s-a desfăşurat la Ekaterinburg cea de-a  XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică pentru Copii “Earth is Our Common Home”. Filarmonica pentru Copii din localitate a fost gazda acestui  eveniment  la care au participat reprezentanţi din 16 ţări ale lumii. La invitaţia doamnei  Daniela...