MARCIAN-PETRESCUIn cadrul serilor MooNDay – Jazz, Blues & More, Marcian Petrescu alaturi de trupa sa TRENUL DE NOAPTE, a sustinut un show special de blues in Club PUZZLE, luni 28 aprilie 2014.

Marcian Petrescu este cotat in prezent drept CEL MAI BUN CANTARET LA MUZICUTA din Romania in blues, country, rock & roll si folk si este UNICUL MUZICIAN DE BLUES din Romania care a reusit performanta de a avea ca invitati pe albumele sale doi muzicieni de top din blues-ul american, ambii laureati cu Grammy. Este vorba de SUGAR BLUE(pe albumul “POVESTILE BLUESULUI” – 2009) si de CHARLIE MUSSELWHITE (pe albumul “desCANTECE DE BLUES” – 2013).

Show-ul pe care l-a sustinut a venit cu o multime de piese noi pentru publicul bucurestean, multe dintre ele inscrise pe coordonatele unui sound modern de funk-blues. Nu au lipsit insa nici piesele standard de blues prelucrate intr-o maniera extrem de personala, cateva adaptari din marea familie a muzicii cubaneze si celebrele de acum piese cu texte satirice compuse de Marcian.

Tot la capitolul noutati, cu ocazia acestui concert, Marcian si-a prezentat si noul sound de muzicuta, la care a lucrat intens in ultimele doua luni. Mai multe amanunte in interviul acordat de Marcian Petrescu lui Stefan Naftanaila:

https://www.youtube.com/watch?v=ZWCAvIeVHtg

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/04/MARCIAN-PETRESCU1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/04/MARCIAN-PETRESCU1-150x150.jpgRevista MuzicalaInterviurimarcian petrescu,trenul de noapte
In cadrul serilor MooNDay - Jazz, Blues & More, Marcian Petrescu alaturi de trupa sa TRENUL DE NOAPTE, a sustinut un show special de blues in Club PUZZLE, luni 28 aprilie 2014. Marcian Petrescu este cotat in prezent drept CEL MAI BUN CANTARET LA MUZICUTA din Romania in blues, country,...