Turneu OPERA COMICA Bucuresti la SANKT PETERSBURG_SUPER DANCE Festival 1_ 

           În perioada 25  aprilie – 29 aprilie 2013, artiştii OPEREI COMICE PENTRU COPII din Bucureşti, în frunte cu Directorul Fondator Smaranda Oțeanu Bunea au fost invitaţi la ediţia a II-a   a  SUPER DANCE Festival – Festivalul Internaţional de Folclor și Dans Modern de la Sankt Petersburg.

Acest festival – concurs este membru al EAFF, European Association of Folklore Festival

Au  fost  prezenţi peste 1500  de  dansatori  din  ASIA şi  EUROPA, competiţiile  desfaşurându-se pe 7  categorii,  ţinându-se   seama  atât de  stil (modern,  etno,  folclor  authentic,  estrada   etc.)   dar  şi  de   vârsta  artiştilor. 

OPERA  COMICA  PENTRU  COPII (respectiv   ansamblul  de  balet)  şi  doi  foarte  tineri   solişti s-au  înscris la   categoriile   ETNO   şi  MODERN   şi au  obţinut-la  ambele- Premiul I;  deasemenea,  Medalia  si  titlul  de  Laureat. Tinerii artişti români au susţinut o serie de spectacole reunite sub titul ”ROMANIA – Land of my Heart”.
Este  un  success  incontestabil! BĂTUTA  MOLDOVENEASCĂ,  HORA,  CIULEANDRA,  etc. ,fiind momentele  cele  mai  ovaţionate;   juriul  internaţional şi  publicul   au declarat  că  OPERA  COMICA  PENTRU  COPII   a  fost, de  departe , vedeta festivalului;  virtuozitatea, expresivitatea, desenele   coregrafice , costumele au fost îndelung aplaudate.
Turneu OPERA COMICA Bucuresti la SANKT PETERSBURG_SUPER DANCE Festival 18”Sankt Petersburg este supranumit pe merit Capitala mondială a coregrafiei, pentru că aici strălucesc marile companii de balet ale teatrelor Mariinsky sau Michailovsky și ale unor mari coregrafi precum Boris Eifman și Leonid Yakobson” – a spus Vasily Kichedzhy, Vice-Guvernatorul orașului.  Aici se află zeci de instituții de învățământ unde se studiază dansul sub toate formele sale și tot aici, în Sankt Petersburg se află Universitatea de Stat HERZEN, cea mai veche din Rusia, fondată în 1747! Sunt bucuros și mândru că SUPER DANCE este găzduit de orașul nostru”.

Președintele SUPER DANCE Festival  a fost  Valery Pavlovich Solomin, Rector al Universității Ruse de Stat ”A. I. Herzen” și membru al Academiei Internaționale de Științe (International Academy of Sciences, IAS). Prof. Dr. Irina Avramkova este directorul artistic al festivalului, distinsă cu titlurile de Ambasador al Culturii și al Educației în Federația Rusă, iar Directorul festivalului este Elena Bizina, membru al EAFF și al European Choral Association ”Europa Cantat”.

Turneu OPERA COMICA Bucuresti la SANKT PETERSBURG_SUPER DANCE Festival 29

Baletul OPEREI COMICE din București a impresionat de fiecare dată  publicul spectator, dar şi juriul şi organizatorii, care i-au răsplătit cu ropote de aplauze. Au prezentat mai multe momente de dans – ”Hora din Moldova”, ”Bătuta moldovenească”, un colaj de muzică românească intitulat “Cu gândul la plaiurile natale” sau ”Zig Zagga”.

La succesul extraordinar al spectacolului de muzică și dansuri românești, alături de baletul OPEREI COMICE PENTRU COPII București (Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Gheorghe, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Ionuț Birjoveanu, Octavian Iuga, Andrei Dogaru) au contribuit și soliştii Roberta Enișor și Bogdan Șerban. 

”Am fost mândru să-i văd pe adevărații Ambasadori ai culturii românești și aici, pe melegurile Rusiei și mai ales în Sankt Petersburg, un oraș al dansului și al culturii mondiale” – Gheorghe Nicolae Pahonea, Consul General al României la Sankt Petersburg

sma

Sunt foarte emoționat. A fost cea mai reușită prezență românească la un astfel de festival. Tinerii noștri au arătat aici, la Sankt Petersburg, Capitală a culturii mondiale, o Capitală a dansului și a baletului mondial, măiestria jocului tradițional românesc, pe cea a moldovenilor de la Bătuta Moldovenească, dar și spiritul nostru autentic prin dans și costume” – a spus Gheorghe Nicolae Pahonea, Consul General al României la Sankt Petersburg. ”Ei au adus aici un strop de Românie și mi-au umplut ochii de lacrimi. M-au emoționat și nu pot decât să fiu mândru că Opera Comică din București a produs asemenea talente și că este condusă de o mână foarte pricepută, în persoana doamnei Smaranda Oțeanu Bunea. Am fost mândru să-i văd pe adevărații Ambasadori ai culturii românești și aici, pe melegurile Rusiei și mai ales în Sankt Petersburg, un oraș al dansului și al culturii mondiale. Poate că emoțiile mele depășesc acum emoțiile dansatorilor Operei Comice, dar văd în măiestria lor pe cea a unui întreg popor care știe să își prezinte valorile oriunde în lume, atunci când este invitat să o facă și care nu se face niciodată de râs atunci când poartă tricolorul fie pe brâu, fie în inimă

Sunt foarte încântată și entuziasmată” -a mărturisit Dr. Aurora Martin, profesor la Facultatea de Relații Publice, Academia Națională de Economie și Administrație Publică din Sankt Petersburg. ”Nu mă așteptam ca spectacolul baletului Operei Comice din București să fie atât de frumos, de dinamic, de antrenant, pentru că la acest festival au venit trupe foarte valoroase de dansatori din toată lumea, dar și din întreaga Rusie, din diverse republici, fiecare aducând ceva din specificul național prin costume, muzică, scenografie și coregrafie. După ce am văzut atâtea splendori, simțeam ca o strângere de inimă și aveam emoții mari pentru România. Ei bine, dansatorii Operei Comice din București au reușit să mi le anihileze imediat! Sunt realmente mândră că am fost atât de bine reprezentați într-un oraș precum Sankt Petersburg, un oraș multicultural pe la care mulți ar trebui să îl ia drept exemplu și de la care ar avea ce învăța!”

Turneu OPERA COMICA Bucuresti la SANKT PETERSBURG_SUPER DANCE Festival 6. La sfârșitul anului trecut, artiștii Operei Comice pentru Copii au cucerit la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor de la PRAGA (30 octombrie – 3 noiembrie 2013), înalta distincție CERTIFICAT of EXCELLENCE și calificativul EXCELLENT ”for The Comic Opera for Childern Romania”! Acesta a fost cel de-al 21-lea Premiu Internaţional obținut după Trofeele şi Premiile cucerite în septembrie 2013 în Turcia (CERTIFICAT of EXCELLENCE la MEDITERRANEAN CULTURE and ART INTERNATIONAL FESTIVAL) şi Bulgaria (GRAND  PRIX „GOLDEN ORPHEUS”– MARELE PREMIU ”ORFEUL de AUR” la BLACK SEA FEST – EURO FOLK 2013)


http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/05/Turneu-OPERA-COMICA-Bucuresti-la-SANKT-PETERSBURG_SUPER-DANCE-Festival-29-1024x492.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/05/Turneu-OPERA-COMICA-Bucuresti-la-SANKT-PETERSBURG_SUPER-DANCE-Festival-29-150x150.jpgRevista MuzicalaStiriâ Bogdan Șerban,alery Pavlovich Solomin,Alexandra Corneanu,Alis Gheorghe,Andreea Soare,Andrei Dogaru,Andy Ardeleanu,BĂTUTA MOLDOVENEASCĂ,ciuleandra,Claudia Iagăr,Daniel Manea,EAFF,European Association of Folklore Festival,Festivalul Internaţional de Folclor și Dans Modern de la Sankt Petersburg.,HORA,Ionuț Birjoveanu,Mihai Pricope,Octavian Iuga,opera comica pentru copii,Roberta Enișor,ROMANIA – Land of my Hear,Sabina Chirilă,Sankt Petersburg,SUPER DANCE Festival,Theodora Munteanu,Vasily Kichedzhy
             În perioada 25  aprilie – 29 aprilie 2013, artiştii OPEREI COMICE PENTRU COPII din Bucureşti, în frunte cu Directorul Fondator Smaranda Oțeanu Bunea au fost invitaţi la ediţia a II-a   a  SUPER DANCE Festival - Festivalul Internaţional de Folclor și Dans Modern de la Sankt Petersburg. Acest festival – concurs este membru...