07mai14faust_mediumOpera Națională Română din Cluj-Napoca are deosebita plăcere de a vă invita miercuri, 7 mai, ora 18.30, la un Spectacol extraordinar, de rang european: Faust de Charles Gounod, realizat cu excepționala participare a artiștilor invitați de la Universitatea Mozarteum din Salzburg.

O creație lirică grandioasă și emoționantă, aflată la granița dintre real și ireal, ”Faust” a fost unul dintre primele spectacole interpretate pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, după inaugurarea acesteia în anul 1920. Opera lui Charles Gounod se întoarce acum pe aceeaşi scenă într-o fină interpretare austriacă, ce îi va aduce în faţa publicului pe distinșii invitați ai Universității Mozarteum din Salzburg, una dintre cele mai prestigioase academii muzicale europene.

Opera lui Gounod a  impresionat, de la premiera sa pe scena Théâtre Lyrique din Paris în anul 1859, prin  drama eroului Faust, conturată de durere și iubire, dorința cunoașterii, pactul cu Diavolul, dragostea pătimașă simțită pentru frumoasa Margareta, și lupta simbolică dintre Pământ, Iad și Cer. Totul se manifestă pe o muzică emoționantă, dinamică și copleșitoare, cu puternice efecte sonore ale unor trăiri nemărginite, care îi va aduce pe scena clujeană miercuri, 7 aprilie 2014, pe artiștii Academiei Mozarteum: Nutthaporn Thammathi, Min-Ji Kim, Zu-Meng Liao, Yechan Lee, Maria Kjartansdottir, Sassaya Chavalit și Audrius Martisius, acompaniați la pian de Lenka Hebr, alături de Kai Röhrich, aflat la pupitrul dirijoral. Regia este semnată deHermann Keckeis, profesor și director al Universității Mozarteum, Salzburg.

Biletele sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 14, telefon: 0264-592.466, deschisă de luni până vineri între orele 11-17 şi cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei, la caseria din holul Operei Naţionale Române Cluj-Napoca. Sâmbăta şi duminica Agenţia este închisă, cu excepţia zilelor în care este programat spectacol.
Vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de un spectacol memorabil, emoționant și pătrunzător, într-o inegalabilă interpretare austrică!

***

Evenimentul de miercuri, 7 mai, realizat în colaborare cu Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, marchează al şaselea spectacol desfășurat în cadrul celei de-a IVa ediții a  Festivalului de Operă Viva-Vox, desfășurat la Cluj-Napoca în perioada 5-11 mai 2014.  Festivalul Viva-Vox, o manifestare artistică unică în  lume, își propune să reunească artiști de valoare din țară și străinătate, într-un concept multicultural proaspăt și antrenant pentru publicul iubitor de operă. Această misiune a atras invitarea la Cluj a  Academiilor de muzică din București, Cluj, Debrecen, Iași, Ierusalim, Timișoara, Salzburg  și Szeged, care vor înfrumuseța melodios orașul nostru în următoarele zile.

Lucrările festivalului vor avea loc în trei locaţii principale: Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, Operei Maghiare din Cluj și a Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”, aflate în colaborare pentru proiectul Viva-Vox.

Festivalul Viva Vox  a debutat luni, 5 mai, pe scena Operei Naționale din Cluj-Napoca printr-un Concert liric extraordinar, care i-a reunit, în premieră pe o scenă românească, pe tenorul Marius Vlad Budoiu, unul dintre cei mai importanţi solişti wagnerieni ai momentului în Europa, soprana Kele Brigitta și baritonul George Petean, veritabili ambasadori ai operei clujene la nivel mondial. Rezultatul a fost un trio liric internaţional de înaltă ţinută artistică, acompaniat ireproşabil de Orchestra Operei clujene, aflată sub conducerea muzicală a maestrului Gheorghe Victor Dumănescu.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca urmează să găzduiască de asemenea spectacolul celei de-a cincea zi a Festivalului Viva-Vox, ”Crăișorul Árgyélus”, vineri, 9 mai, interpretat de artiștii invitați ai Universității din Szeged.

Seria manifestărilor artistice din cadrul Festivalului de Operă Viva-Vox numără în total 11 spectacole de operă, 4 cursuri de măiestrie, o festivitate de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, un simpozion științific internațional și un workshop cu invitați de marcă.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/05/07mai14faust_medium1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/05/07mai14faust_medium1-150x150.jpggiaSpectacole
Opera Națională Română din Cluj-Napoca are deosebita plăcere de a vă invita miercuri, 7 mai, ora 18.30, la un Spectacol extraordinar, de rang european: Faust de Charles Gounod, realizat cu excepționala participare a artiștilor invitați de la Universitatea Mozarteum din Salzburg. O creație lirică grandioasă și emoționantă, aflată la granița dintre real și ireal, ”Faust” a fost unul...