Constantin-Ionescu-Vovu

Filarmonica „George Enescu” organizează miercuri, 20 noiembrie, ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului concertul pianistului Constantin Ionescu-Vovu. În program: Constantin Silvestri – Cântece de pustiu (Studii de nuanţe) op. 27 nr. 1, Johann Sebastian Bach – Partita nr. 1 BWV 825 în Si bemol major, Joseph Haydn – Sonata Hob. XVI/46 în La bemol major, Franz Schubert – Sonata D 959 în La major.

Pianistul Constantin Ionescu-Vovu este o personalitate reprezentativã a vieţii noastre muzicale. Personalitate culturală complexă: profesor de vocaţie (şef de catedră timp de zece ani la Universitatea Naţionalã de Muzicã Bucureşti precum şi profesor invitat în Coreea de Sud, Japonia, SUA, Olanda, Germania), editor, autor de cronici muzicale, Constantin Ionescu-Vovu a evoluat pe marile scene ale lumii ca interpret al unei palete largi stilistice – de la Bach la cele mai noi creaţii contemporane. Este Doctor în Muzicã, cu o tezã asupra teoriei interpretării: Procese de gândire specifice actului interpretării muzicale.

Dupã studii strãlucite la Conservatorul din Bucureşti (pian cu reputata pianistã Sylvia Şerbescu; compoziţia cu Mihail Jora şi Paul Constantinescu, dirijat de orchestră cu Constantin Silvestri) absolvite cu Diploma de Merit îşi continuă perfecţionarea la cursurile internaţionale din Germania şi Ungaria cu Guido Agosti, Péter Solymos, György Sandor, Pal Kadosa şi fraţii Alfons şi Aloys Kontarsky. Are o activitate concertisticã susţinutã şi continuã, în România, în Europa (Germania, Franţa, Suedia, Norvegia, Danemarca, Belgia, Olanda, Anglia, Austria, Elveţia, Polonia, Cehoslovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Portugalia), în SUA, Coreea şi Japonia, ca solist cu orchestre simfonice, în recitaluri şi muzicã de camerã. A realizat înregistrãri de radio şi discuri în România, Austria, Germania, Olanda. Concertele sale s-au bucurat de un ecou deosebit în viaţa muzicalã, atât în ţarã, cât şi în străinătate. Ca urmare a activităţii şi notorietăţii dobândite, numele său apare în 12 dictionare biografice cu înalte standarde de selecţie.  Constantin Ionescu-Vovu a fost caracterizat emblematic de regretatul muzicolog Alfred Hofmann ca „unul dintre rarii pianişti care au înţeles că, în zilele noastre, podiumul de concert nu mai poate reprezenta doar o posibilitate de auto-afirmare, ci tinde sã înfăptuiascã un act de culturã”.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/11/d6b55b9467a2ec6e8290333619e8d2de.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/11/d6b55b9467a2ec6e8290333619e8d2de-150x74.jpgRevista MuzicalaConcerteateneul roman,Constantin Ionescu-Vovu,recital
Filarmonica „George Enescu” organizează miercuri, 20 noiembrie, ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului concertul pianistului Constantin Ionescu-Vovu. În program: Constantin Silvestri – Cântece de pustiu (Studii de nuanţe) op. 27 nr. 1, Johann Sebastian Bach – Partita nr. 1 BWV 825 în Si bemol major, Joseph Haydn –...