trofeu Gala Bun de TiparJoi, 15 mai, în Aula Bibliotecii Naţionale a României a avut loc Gala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, aflată în 2014 la a III-a ediţie, eveniment dedicat excelenţei editoriale şi promovării celor mai importante proiecte anuale ale pieţei de carte româneşti.

Pentru al doilea an consecutiv, Editurii Casa Radio i-a fost decernat premiul la categoria „Cea mai bună carte netipărită: Audiobook”. Juriul format dintr-o echipă de 10 specialişti şi prezidat de criticul şi teoreticianul literar Mircea Martin a decis acordarea Trofeului „Bun de Tipar“ audiobook-ului Aşteptând ceasul amintirilorde Dinu Pillat. Editura a fost nominalizată la aceeaşi secţiune şi cu albumulCartea cu Apolodor (în lectura Alexandrinei Halic) de Gellu Naum.

Aşteptând ceasul amintirilor, audiobook apărut în colecţia „Vocile memoriei”, reprezintă un important gest cultural de restituire a personalităţii şi operei scriitorului şi istoricului literar Dinu Pillat. Realizat şi prezentat de Anca Mateescu, redactor la Radio România Cultural, audiobook-ul conţine înregistrări din Arhivele Radio România: „Dinu Pillat la Radio: 1967-1970” şi „Amintiri despre Dinu Pillat: 1991-2000” (portrete sonore de Theodor Enescu, Virgil Ierunca, Cornelia Pillat, Alexandru Paleologu). Proiectul grafic al albumului este semnat de artistul Daniel Ivaşcu. Audiobook-ul pune în valoare emisiuni culturale de referinţă ale Radioului public: „Prietenii mei, scriitorii”, „Amfiteatru literar”, „Dicţionar de literatură universală”, „Biblioteca de poezie românească”, „Portrete şi evocări literare”.

În 2013, Editura Casa Radio a fost răsplătită la aceeaşi Gală cu cea mai importantă distincţie, la categoria „Cea mai bună carte netipărită – Audiobook”: „Diploma de excelenţă pentru cel mai bun proiect de audiobook al anului 2012: I.L. Caragiale, Mofturi (1877-1902)”. În timp ce în anul 2012, Colecţia „Lecturi pe întuneric” a Editurii Casa Radio a obţinut Menţiunea specială a Juriului, la categoria „Cea mai bună carte netipărită – Audiobook”, pentru titlurile apărute în 2011: Mircea Horia Simionescu citeşte din Ingeniosul bine temperat; Mircea Nedelciu citeşte Ora spre zero şi alte proze; Emil Botta recită …de la Dante la Eminescu… .

Editura Casa Radio face parte din Centrul Cultural Media Radio România şi este binecunoscutul nume de marcă sub care Radio România valorifică cel mai important tezaur de bunuri media din spaţiul românofon.

La cea de a III-a ediţie a Galei Industriei de Carte din România „Bun de tipar“ au fost înscrise peste 120 de instituţii şi peste 700 de proiecte.

Gala Industriei de carte din România „Bun de Tipar” este organizată de Federaţia Editorilor din România şi Headsome Communication, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi Asociaţia Română de Relaţii Publice.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/05/trofeu-Gala-Bun-de-Tipar.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/05/trofeu-Gala-Bun-de-Tipar-150x150.jpggiaStiri
Joi, 15 mai, în Aula Bibliotecii Naţionale a României a avut loc Gala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, aflată în 2014 la a III-a ediţie, eveniment dedicat excelenţei editoriale şi promovării celor mai importante proiecte anuale ale pieţei de carte româneşti. Pentru al doilea an consecutiv, Editurii...