Free opera from Covent Garden to the World „ este un proiect aniversar pe care îl lansează,în această seară,Royal Opera House din Londra.Proiectul reprezintă o încununare a eforturilor pe care teatrul londonez le realizează în vederea atragerii unui număr cât mai mare de spectatori către operă şi balet .

expmlpibblv

Simon Magill este ataşatul de presă ,responsabil pentru acest proiect.

Domnule Simon Magill, în această seară va avea loc un eveniment deosebit ce se va desfăşura sub auspiciile dumneavoastră şi anume „Free opera from Covent Garden to the World” – Opera gratis de la Covent Garden către întreaga lume. Ce înseamnă acest proiect?

În ultimii 25-27 de ani, în Marea Britanie, am implementat un proiect. Şi anume, spectacolele marilor teatre de operă de aici pot fi urmărite direct pe ecrane în aer liber sau în săli de cinematograf. În 2014 se împlinesc 25 de ani de colaborare cu un partener fidel şi atunci ne-am propus să realizăm ceva deosebit; să facilităm prezentarea unui spectacol pe gratis, pe internet şi pe ecrane uriaşe în Marea Britanie şi în întreaga lume, pornind de la web-site-ul nostru.
Astfel, veţi avea pentru o seară întreaga planetă ca public.

Sperăm ca aceasta să se realizeze. În Marea Britanie, prin intermediul transmisiunilor, al proiecţiilor pe ecrane avem un auditoriu de peste 45,000 de oameni. Sperăm ca numărul lor să crească. Royal Opera House poate fi considerată un important centru al proiectelor în domeniul digitalizării cu impact mondial . Avem un proiect care se bucură de aprecierea publicului – transmisiunile spectacolelor în sălile de cinematograf pe parcursul stagiunilor, care acoperă cel mai vast teritoriul mondial. Puteţi urmări baletele şi operele noastre în întreaga Europă, în America, în Australia. Poate că mulţi oameni care nu au avut ocazia să vadă o operă vor fi atraşi de muzică, regie, interpretare, se vor bucura de ambianţă şi apoi vor veni în sălile de cinema sau în teatrele de operă şi pentru alte evenimente.
Domnule Magill, care este scopul acestui proiect aniversar?

Sperăm ca publicul să se bucure de acest spectacol – La Traviata – o producţie fantastică, interpreţi minunaţi. Sperăm ca auditorii să fie încântaţi de muzică, de regie, dar şi de materialele adiacente, respectiv interviuri, filmări ale pregătirii producţiei, momente din culisele scenei. Publicul va afla astfel cum se desfăşoară întregul demers al realizării unui spectacol şi, deasemenea, vor înţelege mai bine poate ce înseamnă Royal Opera House.
În afara acestui proiect, ce alte evenimente lansaţi?

Colaborăm cu încă şase teatre de operă din Marea Britanie pentru realizarea unui proiect ce are ca titlu „Opera live, culisele scenei”, ce va fi postat pe un canal you-tube. Continuăm să realizăm noi proiecte pentru a facilita accesul marelui public la spectacolele de la Royal Opera House. Oricine poate accesa site-ul nostru pe care am postat filme ale producţiilor noastre, interviuri, trailere ale unor spectacole. Există un volum impresionant de materiale interesante ce vă stau la dispoziţie.

 

Interviu realizat de Irina Hasnaş

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/05/expmlpibblv1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/05/expmlpibblv1-150x150.jpgRevista MuzicalaInterviuri
„Free opera from Covent Garden to the World „ este un proiect aniversar pe care îl lansează,în această seară,Royal Opera House din Londra.Proiectul reprezintă o încununare a eforturilor pe care teatrul londonez le realizează în vederea atragerii unui număr cât mai mare de spectatori către operă şi balet . Simon...