Maxim QuartetFestivalul  Israel va avea loc în perioada 28 mai- 20 iunie 2014 în diverse locaţii din Ierusalim.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, Maxim Quartet vor susţine un concert de world music în data de 5 iunie 2014, ora 21 :00, la HaTahana (Piaţa David Remez) din Ierusalim, în cadrul Jazz Club,  tradiţionala serie de spectacole în aer liber organizate anual de festival.

Programul muzical cuprinde lucrări şi aranjamente după Johnny Raducanu, Dan Dediu,  Eugen Doga , Paul Constantinescu, Tiberiu  Olah , Igor Stravinsky, Nino Rota.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Maxim Quartet a fost fondat în 2011 într-un format atipic pentru lumea muzicală clasică. Membrii săi, Horia Maxim (pian), Mihaela Anica (flaut), Fernando Mihalache (acordeon) și Săndel Smărăndescu (contrabas), sunt artiști cunoscuţi şi apreciaţi pe scenele de muzică clasică din România.

Cei patru muzicieni transformă, în recitalurile lor, gândirea muzicală clasică într-o emblemă a creativității contemporane. Această nouă abordare sonoră devine semnătura reprezentativă a Cvartetului Maxim, tradusă prin plăcerea de a cânta, timbrul sonor specific și gustul pentru perfecțiunea instrumentală.

Este vorba, potrivit Radio France Internationale, de „patru muzicieni, patru destine artistice, un scop care trebuie atins: frumusețea pură sau cum să găsești căldura pierdută a unor sentimente și atitudini impuse de tendințele vremii.”

Înfiinţat în 1961, Festival Israel este organizat anual, pe o perioadă de trei săptămâni, şi este considerat cel mai prestigios festival de arte performative din Israel. În acest an, pe scena festivalului vor fi prezenţi artişti din Japonia, Franţa, Canada, Cehia, România, Spania, Marea Britanie, SUA, Argentina, Austria, Columbia, Georgia şi bineînţeles, Israel.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/05/Maxim-Quartet.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/05/Maxim-Quartet-150x150.jpggiaConcerte
Festivalul  Israel va avea loc în perioada 28 mai- 20 iunie 2014 în diverse locaţii din Ierusalim. Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, Maxim Quartet vor susţine un concert de world music în data de 5 iunie 2014, ora 21 :00, la HaTahana (Piaţa David Remez) din Ierusalim,...