elena-mosuc

Soprana Elena Mosuc, interpretă de referinţă a repertoriului de belcanto şi Verdi, continuă să adune succese internaţionale. Steaua României a început stagiunea inaugurând sezonul teatrului Gran Teatre del Liceu din Barcelona (Spania) cu o serie de gale dedicate lui Giuseppe Verdi, pentru a se deplasa mai apoi la Bilbao (Spania) cu aplaudata sa Gilda, protagonista din Rigoletto, într-o nouă reprezentare a ciclului Tutto Verdi pe care o oferă Asociaţia Prietenilor Operei din Bilbao, ABAO-OLBE, unul dintre sezoanele operistice cele mai importante din Spania, care trece în revistă toate lucrările operistice ale compozitorului italian Giuseppe Verdi în anul în care se împlineşte bicentenarul de la naşterea acestuia. “Pentru mine este un motiv de mândrie şi o onoare să fac parte din Tutto Verdi”, afirmă cântăreaţa, “pentru că este vorba de un ciclu care atrage atenţia în toată lumea”. Elena Mosuc a făcut istorie în Bilbao împreună cu celebrul bariton Leo Nucci interpretând în bis, la cererea publicului, duetul “Sì, vendetta”, lucru inedit în acest oraş.

După acest ovaţionat Rigoletto, Elena Mosuc a călătorit la Lyon şi la Paris pentru a interpreta una dintre operele apoteotice din întreg repertoriul: Norma, de Bellini, rol care a debutat la Zürich Operhaus. După cele două reprezentări triumfale la Opéra de Lyon, compania s-a deplasat la parizianul Théâtre des Champs-Élysées, unde s-a repetat succesul din Lyon. “Operele lui Bellini, compuse minuţios, pline de pasiune şi de poezie, m-au fascinat întotdeauna”, afirmă cântăreaţa; “Norma este fără îndoială rolul rolurilor, un personaj extrem de interesant care mi-a dat mari satisfacţii de câte ori l-am cântat. Abordarea acestuia este foarte complexă, atât din punct de vedere vocal cât şi dramatic, dotat cu o muzică extrem de frumoasă, cu o sensibilitate emoţionantă şi care dezvăluie o mare femeie plină de energie, pasională şi cu un caracter puternic”.

După angajamentele din Spania şi Franţa şi pentru restul sezonului, Elena Mosuc se va întoarce la “iubitul său Giuseppe Verdi”, după cum mărturiseşte, din nou cu Rigoletto, de data aceasta la Opera din Seul (Corea, 22 şi 24 noiembrie) şi cu La Traviata la Opera Naţională din Iaşi (România, 15 decembrie) şi la Opera Naţională din Bucureşti (18 ianuarie 2014); pe lângă acestea, îşi va lua rămas bun de la acest an cu o Gală operistică în Bucureşti pentru Radiodifuziunea Română pe 20 decembrie.

Revista MuzicalaStiriElena Mosuc,Rigolleto,Soprana
Soprana Elena Mosuc, interpretă de referinţă a repertoriului de belcanto şi Verdi, continuă să adune succese internaţionale. Steaua României a început stagiunea inaugurând sezonul teatrului Gran Teatre del Liceu din Barcelona (Spania) cu o serie de gale dedicate lui Giuseppe Verdi, pentru a se deplasa mai apoi la Bilbao...