label-recording-packshot-neuBERLINER   PHILHARMONIKER  RECORDINGS

  este noua casa de discuri  a Filarmonicii din Berlin.

Lansarea oficială a avut loc pe 23 mai 2014.

Filarmonica din Berlin este unic producător al înregistrărilor, masterizării şi  produsului finit.

Tobias Moller este coordonatorul acestui proiect.

 

Un vis împlinit – Filarmonica din Berlin lansează propria casă de discuri, propria editură. Pe 23 mai est  lansat primul disc al acestei noi case.

Ideea este destul de recentă, dar nu trebuie să uităm faptul că Filarmonica din Berlin are o bibliotecă documentară de aproape o sută de ani. Odată cu înfiinţarea acestei noi case de disc vom începe un nou capitol în istoria noastră de presă şi promovare. Ideea s-a născut atunci când am început să distribuim noi înşine o înregistrare proprie cu Patimile după Matei (realizată de filarmonica noastră) şi am avut un succes incredibil. Am reunit on-line o comunitate de peste o sută de mii de ascultători, o impresionantă comunitate prin intermediul reţelelor de socializare şi prin platforma noastră Digital Concert Hall (platformă video). Ne-am dat seama că putem fi foarte aproape de mulţi iubitori de muzică, de prietenii filarmonicii, toţi dorind să dobândească înregistrări ale ansamblului nostru. Astfel ne-am hotărât să facem mai mult în această direcţie, să realizăm mai multe înregistrări pe care dorim să le împărţim şi cu alţii. Încetul cu încetul această idee s-a materializat şi astăzi avem primul rezultat – propria noastră înregistrare la propria noastră casă de disc, cu cele patru simfonii de Robert Schumann, dirijate de Sir Simon Rattle.
În această epocă în care discul şi-a cam epuizat forţele de relevanţă, vi se pare o provocare lansarea unei asemenea edituri?

Am căpătat foarte multă experienţă în domeniul digitalizării odată cu înfiinţarea platformei audio-video Digital Concert Hall. Suntem uimiţi că în foarte multe ţări, chiar şi în Germania, tradiţionalul disc rămâne însă cel mai important vector în media, în domeniul muzicii clasice. Nu cred că este vorba neapărat de o competiţie între distribuţia fizică şi cea digitală. Oamenii cer însă un conţinut pe orice suport media şi atunci trebuie să realizăm un produs fizic, un disc sau – de ce nu – un suport digital.

În afară de discuri, v-aţi propus să lansaţi şi viniluri?

Publicul se aşteaptă să primească muzică pe orice suport, inclusiv vinil. Vinilul este în creştere pe piaţa muzicală. În fond, este un test. Vom vedea cum va reacţiona publicul. Mă gândesc la faptul că eu însumi sunt un mare cumpărător de discuri cu muzică clasică. Este extraordinar să asculţi un disc într-o manieră tradiţională. Am făcut un test şi suntem impresionaţi cu câtă nerăbdare aşteaptă melomanii noile lansări. Faceţi o ofertă şi veţi vedea cum merg lucrurile!

După simfoniile de Robert Schumann cu Sir Simon Rattle, ce va urma? Care sunt următoarele proiecte editoriale?

Ciclul integral al Simfoniilor de Schubert cu Nikolaus Harnoncourt, apoi Patimile după Matei într-o producţie semnată Peter Sellers, cu Sir Simon Rattle. Vor fi în mod special proiecte importante simfonice care necesită o deosebită cercetare şi pregătire. Va urma ciclul complet Sibelius (tot cu Sir Simon Rattle), şi multe, multe alte proiecte.

Ce aşteptaţi de la public?

Sper ca publicul să recunoască faptul că produsele noastre sunt deosebite, au un profil special, un conţinut şi o formă originale. Ceea ce primeşti în general este un ambalaj de plastic, cu o carte de prezentare foarte subţire şi un disc. Noi lucrăm  intens la forma de prezentare, la ambalaj, la informaţiile pe care le primeşti sub formă audio şi video în HD şi, desigur, discul cu conţinutul muzical tot în HD. Sperăm ca publicul să înţeleagă că le oferim ceva special, ceva ce este mai presus de obişnuitele lansări de pe piaţă.

Interviu realizat de Irina Hasnaş, difuzat de Radio România Muzical

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/05/label-recording-packshot-neu.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/05/label-recording-packshot-neu-150x150.jpgRevista MuzicalaInterviuriBERLINER PHILHARMONIKER RECORDINGS,noua casa de discuri a Filarmonicii din Berlin
BERLINER   PHILHARMONIKER  RECORDINGS   este noua casa de discuri  a Filarmonicii din Berlin. Lansarea oficială a avut loc pe 23 mai 2014. Filarmonica din Berlin este unic producător al înregistrărilor, masterizării şi  produsului finit. Tobias Moller este coordonatorul acestui proiect.   Un vis împlinit – Filarmonica din Berlin lansează propria casă de discuri, propria editură....