8_Diplome tineri MasterclassBucureşti, 3 iunie 2014 – Fundaţia Principesa Margareta a României, cu susţinerea Enel România, lansează programul de masterclass naţional dedicat tinerilor muzicieni români de valoare.

Urmând tradiţia începută de Carol I şi de Regina Elisabeta prin fundaţiile regale şi continuată apoi de Regina Maria, Fundaţia Principesa Margareta a României şi-a asumat misiunea de a sprijini şi promova talentul tinerilor români.

Masterclass-urile dezvoltate de Fundaţia Principesa Margareta a României şi susţinute de Enel România abordează într-o manieră unică şi practică educaţia muzicală oferind şansa tinerilor muzicieni deosebit de talentaţi de a beneficia, în România, în mod gratuit, de experienţa şi valoarea artiştilor consacraţi la nivel internaţional.

Prin acest parteneriat, demarat împreună cu Enel România, ne bucurăm să putem încuraja şi susţine excelenţa tinerilor muzicieni recunoscuţi pentru talentul lor pe scenele din ţară şi din străinătate şi să avem susţinerea companiei în calitate de sponsor al programului Tinere Talente”, a declarat Mugurel Mărgărit-Enescu, director executiv, Fundaţia Principesa Margareta a României.

Cultura și sprijinirea tinerelor talente se numără printre principalii piloni ai strategiei noastre de responsabilitate socială, ce vine în întâmpinarea comunităților din care facem parte. De aceea, ne bucuram că prin intermediul programului dezvoltat de Fundația Principesa Margareta a României avem posibilitatea să susținem acei tineri care poate ne vor încânta curând pe scena marilor festivaluri”, a declarat Radu Coșarcă, director relații externe, Enel România.

5_Masterclass orchestra lector dirijor Tiberiu SoareSeria de evenimente a debutat cu masterclass-ul de „interpretare într-o ochestră simfonică” la Poiana Braşov între 30 mai şi 1 iunie. Muzicienii care i-au ghidat pe tineri sunt dirijorul Tiberiu Soare, clarinetistul Emil Vişenescu, violonistul Rafel Butaru şi violoncelistul Florin Mitrea, fiecare dintre aceştia fiind o personalitate consacrată, cu experienţă pe scenele lumii.

Cel de-al doilea masterclass va fi susţinut, în perioada 25 iunie – 4 iulie, de artistul Vasile Moldoveanu. Tenorul român care s-a bucurat de o carieră spectaculoasă în lume, în spectacolele sale la Metropolitan Opera evoluând pe scenă împreună cu Placido Domingo și Luciano Pavarotti va susţine masterclassul în sprijinul Fundaţiei la Ateneul Român.

 

În luna octombrie va avea loc cel de-al treilea masterclass, tinerii muzicienii având oportunitatea să colaboreze cu Alexandra Dariescu.Tânăra pianistă româncă a susţinut concerte în renumitele săli de concerte – Carnegie Hall din New York şi Royal Albert Hall din Londra.

***

Despre ENEL Romania

Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice și cea de-a doua companie europeană de utilități în funcție de capacitatea instalată. Este un jucător integrat, comercializând electricitate și gaze naturale către peste 61 milioane de clienți. Enel activează în 40 de țări din întreaga lume, având o capacitate instalată netă de peste 98.000 MW și circa 78.000 de angajați.

 

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Compania are circa 3.600 de angajați pe plan local și oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, totalizând aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

 

Despre Fundaţia Principesa Margareta a României

Fundaţia Principesa Margareta a României este o organizaţie neguvernamentală de elită înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României cu sprijinul tatălui său, Majestatea Sa Regele Mihai I.

De-a lungul celor 24 de ani de activitate, Fundaţia a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile şi culturii, iniţiative ce şi-au adus contribuţia la reînnoirea spirituală şi socială a României.

Prin programul “Tinere Talente”, Fundaţia susţine şi promovează tineri artişti talentaţi din familii cu venituri mici, care nu-şi pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale şi financiare.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/06/7_Momentul-diplomelor-Masterclass-1024x682.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/06/7_Momentul-diplomelor-Masterclass-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
Bucureşti, 3 iunie 2014 - Fundaţia Principesa Margareta a României, cu susţinerea Enel România, lansează programul de masterclass naţional dedicat tinerilor muzicieni români de valoare. Urmând tradiţia începută de Carol I şi de Regina Elisabeta prin fundaţiile regale şi continuată apoi de Regina Maria, Fundaţia Principesa Margareta a României şi-a...