Media_medium

Radio România Cultural și Asociația Pro Valores vă propun un inedit eveniment cultural – turistic care se va desfăşura în perioada 9 – 16 august 2014 în trei dintre cele mai frumoase spații încărcate de istorie: Palatul Mogoșoaia, Castelul Peleș și Palatul Marincu din Calafat.

Ediția a III a a turneului extraordinar Muzica Palatelor României vă propune o călătorie fantastică ghidată de Duo Kitharsis, ansamblu extrem de valoros, multipremiat și aplaudat pe scene importante europene.

Muzica de cea mai bună calitate, semnată de Mauro Giuliani, Manuel de Falla, Dušan Bogdanović, Jean-Philippe Rameau și Astor Piazzolla, va pătrunde în spaţii istorice românești de mare spectaculozitate, cu un imens potențial turistic: Palatul Mogoșoaia – Sala Scoarțelor  (sâmbătă 9 august, ora 12),  Castelul Peleș – sala de muzică  (duminică 10 august, ora 16) sau Palatul Marincu din Calafat  (sâmbătă 16 august, ora 18).

La aceste regaluri în spații de poveste intrarea va fi liberă, doar pentru concertul de la Castelul Peles trebuie să obtineți invitații, accesand link-ul: http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-vi-editia-a-iv-a/

Duo Kitharsis este formația câștigătoare a celei mai recente ediții – a V – a

a Concursului Drumul spre celebritate.

Duo Kitharsis,format din Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan este un duo de chitare de origine română, care după absolvirea Universitătii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa Lect. Univ. Cătălin Ștefănescu-Pătraşcu îşi continuă  studiile de Master în duo de chitară la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart avându-i ca profesori pe Duo Kaltchev. Începând cu anul 2013, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai importante duo-uri de chitară din lume, Duo Melis.

Duo Kitharsis a câștigat numeroase premii la competiții importante, precum: Premiul I la Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania, Ediţia a IX-a, Cluj-Napoca (România) în 2011Premiul II la Concursul European de Chitară Clasică “Enrico Mercatali” Ediţia a X-a,Gorizia (Italia) în 2013Premiul “Champagne Mailliard” la Concursul European de Muzică de Cameră Ediţia 28, Paris (Franţa) în 2014, Premiul I la Concursul “Drumul spre celebritate”, Ediţia a V-a, Bucureşti (România) în 2014, Premiul I la “Concorso di Esecuzione Musicale ‘Citta di Piove di Sacco'” Ediţia a VII-a, Padova (Italia) în 2014 și Premiul I la “Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale”, Ediţia a II-a, Castel Ritaldi (PG), (Italia) în 2014 şi de curând Marele Premiu la Concursul Internaţional de Chitară de laOlsztyn (Polonia).

Duo Kitharsis a susţinut concerte alături de artişti internaţionali de renume în diverse festivaluri de chitară din România, Germania, Franţa şi Italia.

Duo Kitharsis cântă pe instrumente realizate de către lutierul român Alexandru Marian.

Mai multe amănunte pe: http://muzicainpalateleromaniei.wordpress.com/

Organizatori: Asociația Pro Valores și Radio România Cultural

Parteneri: Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, ExcesMusic, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prinProgramul Oportunităţi la tine acasă, Muzeul Național Peleș și Muzeul de Artă Calafat.

Parteneri media– Radio România Muzical, Observator cultural, Port.ro, Onlinegallery.ro, Revista Accente, Agentia de carte.ro, Gazeta de Sud, Roportal și Ziarul Metropolis.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/08/duokitharsis.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/08/duokitharsis-150x150.jpgRevista MuzicalaConcerte
Radio România Cultural și Asociația Pro Valores vă propun un inedit eveniment cultural – turistic care se va desfăşura în perioada 9 – 16 august 2014 în trei dintre cele mai frumoase spații încărcate de istorie: Palatul Mogoșoaia, Castelul Peleș și Palatul Marincu din Calafat. Ediția a III a a turneului extraordinar Muzica Palatelor...