adrian mantu - masterclass la romaUniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR, Exces Music şi Accademia di Romania continuă seria cursurilor de vară ”ICon Arts – Roma”,

în perioada 25 – 30 august 2014.

În completarea secției de muzică de cameră, susținută de violoncelistul Adrian Mantu (membru al cvartetului ConTempo/RTE Irlanda), cea de a doua ediție lansează și un masterclass de fotografie, coordonat de artiștii Mihai Benea (București) și Sebastian Marcovici (Sibiu).

Atelierele se încheie în seara zilei de 30 august 2014, ora 20.00, cu un recital de gală susţinut de către cursanți în sala de concerte a Accademiei di Romania, cu intrarea din Piazza José de S.Martin nr.1. Își vor da concursul muzicienii Gabriel Oraveț, Kecskes Aved Erika, Kecskes Aved Csilla, Aved Eva, Alexandra Făgărășan, Andra Bălan, Raluca Michnea, Romana Sălăjan și Melanie Higgins, cu participarea extraordinară a interpretului Adrian Mantu.

Adrian Mantu: violoncelistul român stabilit în Irlanda este apreciat atât ca
solist, cât și ca membru al cvartetului ConTempo (ansamblu rezident al RTE).
Laureat al unor concursuri internaționale de prestigiu, Mantu susține, ca solist sau cu
grupul ConTempo, peste 80 de concerte pe an, în diferite țări de pe mapamond. A avut recitaluri în săli celebre, precum Carnegie Hall (New York), sau Berliner Philarmoniker (Berlin), având onoarea de a interpreta în fața unor personalități precum Papa Ioan Paul al II-lea, Nelson Mandela, Printul Charles al Marii Britanii, miniștri ai Uniunii Europene.

Mihai Benea: artistul bucureștean este recunoscut în egală măsură pentru fotografie documentară cât și pentru peisagistică, portret sau fotojurnalism. Benea a fost fotograf de presă din 2004 până în 2010, lucrând pentru trusturile Ringier Romania și Adevarul Holding. Fotografiile sale au apărut în următoarele publicații:Capital, Forbes, Unica, Bolero, OK, Adevărul, Libertatea, Click TV. In portofoliul său de portretist se regăsesc figuri celebre din business, gastronomie, medicină, cultură, media sau politică. Lansându-se ca freelancer începand cu anul 2011, colaborează cu o multitudine de instituții, organizații, agenții de publicitate și companii private, dedicându-se, în același timp, proiectelor fotografice personale.

Sebastian Marcovici: fotograf din 2008, a obținut în numai doi ani de activitate prima distincție națională. In 2010, Asociația Artiștilor Fotografi din România i-a decernat premiul „Fotografia anului” la sectiunea jurnalism sportiv, iar, în 2011, aceeași asociație îi acordă Medalia de Aur a Salonului Național, pentru o fotografie ce obține apoi Medalia de Aur din partea FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique) și locul I la secțiunea fotojurnalism la Salonul Național „Fotograful Anului”. Sebastian Marcovici este fotograf oficial al celor mai importante evenimente culturale și sportive din țară (Festivalul Internațional de Teatru, Turul Ciclist, Red Bull Romaniacs, Festivalul Internațional de Jazz, Târgul de Crăciun din Sibiu sau Astra Film Fest), iar din 2010 reprezintă pe plan fotojurnalistic brandul Nikon.

Proiectul Focus Sibiu, ce îi aparține, este una dintre cele mai importante și complete  retrospective foto din România, expoziția fiind locul în care, în fiecare an, artistul Sebastian Marcovici se întâlnește cu fotojurnalistul (http://focussibiu.ro).
Proiectul ”ICon Arts”: Academia ICon Arts – Roma este un proiect desprins  din Festivalul și Academia ”ICon Arts” de la Sibiu, primul eveniment independent românesc de amploare dedicat artelor contemporane, ce reunește anual peste 150 de  artiști muzicieni, dansatori și fotografi din întreaga lume. De-a lungul timpului, proiectul ”ICon Arts” a atras personalități de la instituții prestigioase din țară, dar și din Franța (Theatre National de la Criée), Marea Britanie (Royal Academy of Music din Londra, Conservatorul din Birmingham), Spania (Filarmonica din Madrid), China (Conservatorul din Beijing), SUA (Boston University).

Parteneri: Accademia di Romania, Rosipex Travel, Photosetup, Nikon, Radio România Cultural, RomaniaTV.it, Turismclub.ro și viajoa.ro.
Proiect co-finanțat de Institutul Cultural Român.
Contact: Diana Gheorghiu, Events Manager Cosmin Banciu, ICon Arts Italia
Telefon: 0722 716 783 Telefon: 338-1400547
E-mail: diana.gheorghiu@excesmusic.ro E-mail: cosmin.banciu@iconarts.ro
Mai multe informații despre proiectul ICon Arts puteți afla accesând site-ul
www.iconarts.ro
Informații despre organizatori: www.excesmusic.ro și www.ucimr.ro.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/08/adrian-mantu-masterclass-la-roma-1024x682.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/08/adrian-mantu-masterclass-la-roma-150x150.jpgRevista MuzicalaStiri
  Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România - UCIMR, Exces Music şi Accademia di Romania continuă seria cursurilor de vară ”ICon Arts – Roma”, în perioada 25 – 30 august 2014. În completarea secției de muzică de cameră, susținută de violoncelistul Adrian Mantu (membru al cvartetului ConTempo/RTE Irlanda), cea de a doua ediție...