pozăIn perioada 16-17 august 2014 se va desfasura la Sighetu-Marmatiei cea de-a doua editie a Galei Folk”Floare de colt”.

Vor participa artisti consacrati ai muzicii folk – Mircea Vintila, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, Alina Manole, Adrian Ivanitchi, Florin Sasarman, Jul Baldovin, Cosmin Vaman si Alexandra Andrei si actorii Radu Gheorghe si Adrian Paduraru. In cadrul Galei vor fi prezenti tineri artisti din Sighet si Botosani.

Editia din acest an este dedicata implinirii a 40 de ani de activitate a artistului Stefan Hrusca, laureat al Festivalului de poezie si muzica folk de la Sighet din 1974. Gala”Floare de colt” este si o avanpremiera a manifestarilor dedicate implinirii a 70 de ani de la nasterea poetului George Tarnea, prietenul Maramuresului, personalitate care a marcat repertoriul cantautorilor Stefan Hrusca si Ducu Bertzi.

Continuand traditia de la prima editie, Ducu Bertzi va inmana si in acest an Premiul Valiza, unui tanar care a performat in activitatea artistica in anul anterior – Jul Baldovin – pentru albumul folk “Acasa”.

Organizatorii Galei “Floare de colt” sunt Consiliul Local Sighetu-Marmatiei, primarul Ovidiu Nemes, Centrul Cultural Sighet si Asociatia Interculturala Ducu Bertzi.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/08/poză1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/08/poză1-150x150.jpgRevista MuzicalaStirifloare de colt,folk,gala
In perioada 16-17 august 2014 se va desfasura la Sighetu-Marmatiei cea de-a doua editie a Galei Folk”Floare de colt”. Vor participa artisti consacrati ai muzicii folk - Mircea Vintila, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, Alina Manole, Adrian Ivanitchi, Florin Sasarman, Jul Baldovin, Cosmin Vaman si Alexandra Andrei si actorii...