AG-Weinberger_mediumAG Weinberger in exceptionalul recital EL GRINGO GRANDE revine la Serendipity Art, Coffee&Tea!
 
                                                        joi 21 august.

Pentru cei care nu au avut inca sansa sa fie partasii unei destanuiri muzicale de forta si expresie artistica de inalta clasa, au acum ocazia de a-l vedea pe AG Weinberger, urmandu-l in calatoria lui EL GRINGO GRANDE, joi 21 august, orele 20:30 la Serendipity Art, Coffee&Tea.

Un concert de colecţie, de fiecare data altfel, o selecţie unică de bijuterii muzicale pe care în Romania doar AG Weinberger ţi le cântă!
Recitalul de joi, 21 august, orele 20 :30, este un concert-spectacol în care compozițiile originale îşi fac loc printre temele muzicale ce apartin anii ‘20, ’30 şi până astazi.
El Gringo Grande ne oferă cu generozitate, şansa de a asculta câteva dintre cele mai subtil alese muzici de la Atlantic până la Pacific.
AG Weinberger nu doar reinventează şi recrează muzica, ci o sintetizeaza aproape visceral în propria sa cromatica sonoră.
A.G.Weinberger este incontestabil cea mai puternică şi mai complexă personalitate a blues-ului din România, propus pentru nominalizare la 7 categorii la premiile Grammy în 2006, fiind supranumit THE TRANSYLVANIAN GUITAR MAN.

Portret AG Weinberger-The Transylvanian Guitar Man
Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gîndirea despre viaţă îl definesc ca fiind ‘întaiul misionar al muzicii Blues’,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.
În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.
În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.
În noiembrie 2003, AGWeinberger s-a întors acasa învingător semnând un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records.
Nashville Calling, întîiul album american semnat AGWeinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, TN.
În 2007 este propus pentru nominalizare la premiile Grammy, pentru 7 categorii.
In 2011 a fost realizatorul şi gazda emisiunii ‘Acadeaua – cea mai dulce emisiune’, difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2
Tot în 2011 a fost decorat cu ‘Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler’, de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Discografie
– În 1996, AGWeinberger lansează primul album de Blues din România “Good Morning, Mr. Blues”.
– În 1997 lansează cel de-al doilea album, “Standard Weinberger”. Concertul de lansare de la Sala Radio – susţinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 şi vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din România. Acest album a obţinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului ’97” oferit de revista “Actualitatea Muzicală”.
– În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album, “Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta.
– În 2006 apare în premieră absolută pentru România “Nashville Calling” – primul album al artistului înregistrat şi produs integral în SUA
– In 2008 apare dublul album “Guitar Man vol.1 & vol.2”
Muzică de teatru
O altă activitate de excepţie a lui AGWeinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţarǎ, scriind muzica de scenǎ pentru 17 producţii de teatru
Citate din SUA
“Un chitarist foarte bun, dinamic.”
B. B. King
“Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale.”
Revista “Big City Blues Magazine”, Detroit
“Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.”
Cotidianul “Las Vegas Review Journal”
“Este un extraordinar prieten şi un adevărat Bluesman.”
Son Seals
“Un chitarist excelent şi charismatic.”
Brian Spencer, Radio KUNV 91,5 FM, Las Vegas
“În muzica lui, există sinceritate şi o reală pasiune.”
Cotidianul “The Jonesboro Sun”
“Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cîntată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă.”
Bruce Iglauer – Casa de Discuri Alligator Records
“Este pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul.”
Saptaminalul national american de de divertisment “Call Back Magazine

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/08/AG-Weinberger_medium.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/08/AG-Weinberger_medium-150x150.jpgRevista MuzicalaConcerte
AG Weinberger in exceptionalul recital EL GRINGO GRANDE revine la Serendipity Art, Coffee&Tea!                                                           joi 21 august. Pentru cei care nu au avut inca sansa sa...