Luisa Miller BP

Ansamblul Operei Maghiare din Cluj s-a întors din turneul din Budapesta, unde a avut succes excepțional. Trei opere de Giuseppe Verdi, bazate pe dramele lui Schiller au fost prezentate la Budapesta în perioada  29 noiembrie – 1 decembrie, în coproducţie cu Opera Maghiară de Stat din Budapesta. Spectacolele Giovanna d’Arco şi Hoţii au fost prezentate în premieră naţională în Ungaria, iar Luisa Miller a fost deja jucat în ţara vecină. Reprezentaţiile au fost urmărite de aproximativ 5000 de spectatori pe parcursul celor trei zile, în clădirea recent renovată a Teatrului Erkel. Cele trei opere au avut mare succes: „Clujenii au făcut minuni”, a scris criticul de operă Lóránt Kabdebó despre Giovanna d’Arco. La reprezentaţia Hoţii (I Masnadieri) chiar şi uvertura a fost primită cu ovaţii.

Pe lângă valoarea muzicală a operei și grandiozitatea soliștilor, această trilogie a constituit un spectacol spiritual modern, incitant. În fiecare operă a sa, Giuseppe Verdi a adus multe schimbări muzicale, pe care György Selmeczi, directorul artistic şi dirijorul trilogiei, le-a pus în valoare cu fiecare ocazie. În special atunci, când în crearea jocului misterios au colaborat un tenor ca Mogosan Cristian, o soprană ca Yolanda Covacinschi și un bariton ca Sándor Balla.

Trilogia va fi prezentată la Cluj-Napoca în premieră pe ţară între 6 şi 8 decembrie, în fiecare seară de la ora 18.30.

Revista MuzicalaRecenziiSpectacole
Ansamblul Operei Maghiare din Cluj s-a întors din turneul din Budapesta, unde a avut succes excepțional. Trei opere de Giuseppe Verdi, bazate pe dramele lui Schiller au fost prezentate la Budapesta în perioada  29 noiembrie - 1 decembrie, în coproducţie cu Opera Maghiară de Stat din Budapesta. Spectacolele Giovanna...