Sala Mare a Ateneului Român, în data de 22 decembrie, ora 11.00 : un concert extraordinar de Crăciun, susţinut de contrabasistul Cătălin Rotaru, acompaniat de cvartetul “Solartis”.

Stabilit în SUA din anul 1995, în prezent profesor la Arizona State University şi unul dintre cei mai renumiţi contrabasişti ai lumii, Cătălin Rotaru va reveni în  România în Ajunul Crăciunului cu surprise musicale : trascripţii pentru contrabas ale unor pagini de largă popularitate alături de lucrări de referinţă din repertoriul…altor instrumente (de la Balada lui Ciprian Porumbescu sau Dans ţărănesc de Cosntantin Dimitrescu la un concert pentru vioară de Mozart de exemplu) !

După un periplu prin întreaga lume, în ţări precum Japonia, China, Brazilia, Italia, Ecuador, Paraguay, Olanda, unde a susţinut concerte şi master class-uri, Cătălin Rotaru revine în România după patru ani, alături de contrabasul său Luciano Golia, pentru a ne încânta sufletele.

Cu acest prilej Cătălin Rotaru va lansa şi în România noul său album “Sonic Bridges”, produs în Statele Unite, ce conţine înregistrări realizate alături de Orchestra Naţională a Statului Paraguay.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/12/Foto-Catalin-Rotaru1.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/12/Foto-Catalin-Rotaru1-150x123.jpgRevista MuzicalaConcerteateneul roman,catalin rotaru
Sala Mare a Ateneului Român, în data de 22 decembrie, ora 11.00 : un concert extraordinar de Crăciun, susţinut de contrabasistul Cătălin Rotaru, acompaniat de cvartetul “Solartis”. Stabilit în SUA din anul 1995, în prezent profesor la Arizona State University şi unul dintre cei mai renumiţi contrabasişti ai lumii, Cătălin...