cvartetul-contempo

Radioteleviziunea Irlandeză a anunțat că noul său cvartet în rezidență este Cvartetul ConTempo, alcătuit din Bogdan Șofei, Ingrid Nicola, Andreea Banciu și Adrian Mantu. Astfel muzicienii români, înlocuiesc Cvartetul Vanbrugh, formație care a avut statutul de cvartet in rezidenta al prestigioasei instituții timp de 27 de ani.

Ansamblul ConTempo, în urma câștigării unui concurs internațional, va deveni pentru trei ani ansamblu al Radioteleviziunii Irlandeze din primăvara anului 2014.

Aodán Ó Dubhghaill, director executiv interimar al RTÉ orchestre, cvartet  si coruri, a mulțumit Cvartetului Vanbrugh și a salutat  sosirea ca formație a RTE a Cvartetului ConTempo: “Cu această numire vom deschide un alt capitol interesant al muzicii de cameră în Irlanda. Având o pregătire excepțională și o mare experiență atât în plan interpretativ, cât și educațional, RTÉ Contempo Quartet va menține muzica de cameră și prezența cvartetului de coarde în Cork, în timp ce, de asemenea, deschide o prezență muzicală nouă și binevenită a RTÉ in Galway.”

Această numire menține angajamentul RTÉ față de muzică de cameră în mai multe regiuni din Irlanda. RTÉ Contempo Quartet va încerca să dezvolte oportunități printr-o serie de activități complexe: concerte, emisiuni, inregistrari, spectacole educaționale și ateliere de lucru comunitare, spectacole multi-media la nivel local și naţional.

Cvartetul ConTempo s-a format în 1995 la București. Formația a câștigat 14 de premii internaționale și a susținut peste 1.000 de concerte peste tot în lume: New York, Londra, Berlin, Munchen, Tokyo, Paris, Tel Aviv, Bruxelles,  București.

În anul 1999 la Royal Academy of Music din Londra cei patru muzicieni români au predat cursuri de muzică de cameră și au lucrat cu unele dintre cele mai renumite cvartete din lume : Amadeus,  Alban Berg, Hagen, Tokyo și Emerson. Începând cu anul 2003, ConTempo a fost cvartet în rezidență pe coasta de vest a Irlandei unde au organizat și un festival anul care le poartă numele, unde au colaborat de-a lungul timpului cu mari artiști precum: Emma Johnson, Martin Lovett, Bruno Giuranna, Hugh Tinney, John Feeley sau Martin O’Connor.

Un interviu cu Adrian Mantu realizat de Sebastian Craciun.

http://www.youtube.com/watch?v=5h5J65vRP04

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/12/ConTempo-at-the-Beach.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/12/ConTempo-at-the-Beach-150x150.jpgRevista MuzicalaInterviuriStiricvartetul contempo,radioteleviziuea irlandeza,succes international
Radioteleviziunea Irlandeză a anunțat că noul său cvartet în rezidență este Cvartetul ConTempo, alcătuit din Bogdan Șofei, Ingrid Nicola, Andreea Banciu și Adrian Mantu. Astfel muzicienii români, înlocuiesc Cvartetul Vanbrugh, formație care a avut statutul de cvartet in rezidenta al prestigioasei instituții timp de 27 de ani. Ansamblul ConTempo, în...