Cântărețul canadian Robin Thicke a afimat în justiție că nu este autorul piesei ‘Blurred Lines’, unul din cele mai mari hituri din 2013, și a susținut că melodia a fost compusă de Pharrell Williams, relatează marți AFP și 20minutes.ch, pe baza unor extrase din depoziția sa publicate luni seară de Hollywood Reporter.

Cei doi muzicieni sunt acuzați de plagiat în legătură cu ‘Blurred Lines’ de către copii lui Marvin Gaye, care consideră că melodia seamănă cu ‘Got to Give It Up’, cântec compus și lansat de tatăl lor în 1977. Acuzația a fost respinsă de Pharrell Williams și Robin Thicke, care i-au dat în judecată, la rândul lor, pe urmașii lui Gaye. Procesul va avea loc anul viitor.

‘Blurred Lines’ a fost criticat pentru că ar avea un caracter misogin, la fel ca și clipul realizat pe baza melodiei.

Robin Thicke a declarat, în fața unei instanțe judecătorești din Los Angeles, că nu el a compus hitul pentru că, în seara înregistrării, era sub influența băuturilor alcoolice și a unui analgezic puternic. Într-o mărturie depusă sub jurământ, el a afirmat că adevăratul compozitor al piesei este Pharrell Williams, autorul succesului mondial ‘Happy’. ‘Am compus și produs șase albume, dar cel mai mare hit al carierei mele a fost scris și produs de altcineva: am fost invidios și am vrut să îmi atribui meritul compunerii melodiei’, a explicat el, recunoscând că a mințit. ‘Înregistrarea s-ar fi putut face și fără mine. Am avut șansa să fiu acolo când (Pharrell Williams) a compus piesa’, a adăugat el.

Robin Thicke a recunoscut, în cadrul audierii, și influența pe care a avut-o asupra lui Marvin Gaye, figura emblematică cu care este comparat adesea. Cântărețul canadian este numit uneori ‘Marvin Gaye cel alb’. Conform lui Thicke, marele său hit din 2013 este inspirat din muzica lui Marvin Gaye. ‘I-am spus lui Pharrell să compună ceva plecând de la “Got to Give Up”, melodia mea preferată’, a adăugat cântărețul.

AGERPRES

Revista MuzicalaStiriBlurred Lines
Cântărețul canadian Robin Thicke a afimat în justiție că nu este autorul piesei 'Blurred Lines', unul din cele mai mari hituri din 2013, și a susținut că melodia a fost compusă de Pharrell Williams, relatează marți AFP și 20minutes.ch, pe baza unor extrase din depoziția sa publicate luni seară...