25 septFestivalul International de Muzica Noua Intrada, care va incepe joi, 25 septembrie, la Timisoara​,​este o incercare temerara de a atrage atentia publicului – vizand, cu precadere​,​publicul tanar – asupra muzicii timpului nostru.
Daca Bach si Mozart ne sunt ”prieteni”  pentru ca i-am intalnit ades pana si in  desene animate, reclame ori sunetul de apel al telefoanelor mobile, nu la fel stau lucrurile cu muzica ce se compune in ultimii ani.
Fata de aceasta suntem insa datori, pentru ca ea ne vorb​este despre ​lumea de azi,​ …despre noi, in ultima instanta​,asumandu-si ​riscul de a nu ne placea pentru semnificativul si generosul beneficiu de a ne face mai constienti de noi insine.
Intrada incearca sa va puna dinainte un meniu bogat si divers…Mai mult, ofera alaturari surprinzatoare de film, muzica noua si poezie consacrata (vineri, 26 septembrie, ora 1​8, la Capitol), de chitare si teatru instrumental (duminica, 28 septembrie, ora 12.00 la Cartea de Nisip, str Alba Iulia, nr 1), de muzica noua si tragedie antica (marti, 30 septembrie, ora 19.00,la Teatrul Maghiar, str Alba Iulia nr. 2).
Institutii culturale de prestigiu ni s-au alaturat in efortul organizatoric: Asociatia Fondului Cultural National si Institutul Francez pentru proiectul Eumenidele (premiera in 30 septembrie, ora 19.00, la Teatrul Maghiar), Muzeul de Arta pentru concertul cameral din 28 septembrie ora 19.00, Galeria Jecza si Galeria Calpe pentru evenimentele din 27 septembrie, Cartea de Nisip, Institutul Goethe si Centrul Cultural German pentru atelierele si spectacolele de duminica 28 septembrie, Consulatul Republicii Serbia pentru seara de 29 septembrie.
​Intrada aduce la Timisoara o aleasa multime de compozitori si interpreti din tara si din lume, cu speranta ca ea va intalni o aleasa multime de spectatori receptivi.
​Nu lipsiti, in aceste zile, din ”galeria cu oglinzi paralele” in care muzica timpului nostru ne invita sa pasim. Nu va promitem ca o sa va placa…Stim insa ca asumarea acestei experiente o sa va transforme! Indrazniti!
Toate evenimentele din cadrul festivalului se bucura de ”bilete prietenoase” cu pretul de 10 lei (5 lei pentru elevi, studenti si pensionari), care au fost puse in vanzare la casieria filarmonicii (bd. C.D. Loga, nr 2) si vor fi disponibile, cu o ora inainte de fiecare spectacol, la intrarea in sala in care acesta se desfasoara.​
Revista MuzicalaFestivaluriIntrada
  Festivalul International de Muzica Noua Intrada, care va incepe joi, 25 septembrie, la Timisoara​,​este o incercare temerara de a atrage atentia publicului - vizand, cu precadere​,​publicul tanar - asupra muzicii timpului nostru. Daca Bach si Mozart ne sunt ”prieteni”  pentru ca i-am intalnit ades pana si in  desene animate, reclame...