Opera Națională Română Iași vă invită duminică, 19 octombrie 2014, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, la spectacolul La fille mal gardée – balet în două acte de Ferdinand Herold.
La fille mal gardeeDistribuția:
Lise – Mariko Kawahigashi
Colas – Vlad Toader (Opera Națională București)-(debut)
Mama Simone – Sergiu Cotorobai (debut)
Alain – Cătălin Pandel
Thomas – Gheorghe Iftinca
Notarul – Alexandru Gâmbuță
Găina – Iulia Radu (debut)
Cocoșul – Alexandru Sebeși
Puii – Mayura Takase, Miku Okazaki
Regia și coregrafia îi aparțin lui Mihai Babușka, iar scenografia Adrianei Urmuzescu.
la-fille-mal-gardeeLa fille mal gardée este un balet comic, format din două acte, inspirat de pictura lui Pierre-Antoine Baudoin – La réprimande/Une jeune fille querellée par sa mère (Mustrarea/Fata certată de mama ei), ce datează din 1789. La origine, spectacolul a fost produs, coregrafiat și transformat de Jean Dauberval într-un pastiche muzical adaptat dupa 55 de arii populare franceze al căror autor este necunoscut. Premiera a avut loc la 1 Iulie 1789 în Franța, la Marele Teatru din Bordeaux, sub numele de Le ballet de la paille ou Il n’est qu’un pas du mal au bien (Baletul paiului sau De la rău la bine nu este decât un pas). De-a lungul timpului La fille mal gardée s-a bucurat de o mare popularitate ajungând astfel în repertoriul mai multor companii de balet din întreaga lume.
Biletele pot fi cumpărate de la Agenția Operei (0332.888.448). Prețul unui bilet variază între 5 și 50 de lei în funcție de locul din sală.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/10/La-fille-mal-gardee.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/10/La-fille-mal-gardee-150x150.jpggiaSpectacole
Opera Națională Română Iași vă invită duminică, 19 octombrie 2014, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, la spectacolul La fille mal gardée – balet în două acte de Ferdinand Herold. Distribuția: Lise – Mariko Kawahigashi Colas – Vlad Toader (Opera Națională București)-(debut) Mama Simone – Sergiu Cotorobai (debut) Alain...