Digipack_desfasurare [Converted]

Cea mai prestigioasă revistă de muzică clasică din lume, THE GRAMOPHONE, elogiază discul de colinde lansat de Angela Gheorghiu şi înregistrat alături de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Tiberiu Soare, a cărei interpretare este considerată ca fiind una splendidă.

Una dintre cele mai importante reviste de muzică clasică din lume – THE GRAMOPHONE – publicată la Londra din 1923, o autoritate în domeniu considerată adesea drept cea mai credibilă sursă de cronici de specialitate, a publicat astăzi – luni, 9 decembrie 2013 – un articol extrem de laudativ la adresa albumului de colinde româneşti recent lansat de soprana Angela Gheorghiu.

http://www.gramophone.co.uk/classical-music-news/angela-gheorghiu-releases-album-of-romanian-christmas-carols

„O, ce veste minunată!”, disc înregistrat alături de Orchestra Naţională Radio, condusă de dirijorul ei principal, Tiberiu Soare, conţine 16 dintre cele mai îndrăgite colinde tradiţionale româneşti, printre care „Bună dimineaţa la Moş Ajun”, „Florile dalbe”, „Astăzi s-a născut Hristos” sau „Colindiţa”.

O „experienţă frapantă”, aşa caracterizează jurnalistul Jon Tolansky audiţia albumului, subliniind calitatea artistică deosebită, dar şi emoţia transmise prin colindele special orchestrate pentru vocea celebrei soprane. Alături de elogiul care este adus interpretării Angelei Gheorghiu şi aranjamentelor orchestrale, este menţionată Orchestra Naţională Radio dirijată de Tiberiu Soare, a cărei interpretare este considerată ca fiind una splendidă.

Jurnalistul Jon Tolansky a lucrat cu cele mai mari case de discuri din lume şi posturi de radio ca EMI Classics, Decca Classics, Deutsche Grammophon, BBC, the CBC şi a realizat interviuri şi documentare cu artişti-legendă ca  Grace Bumbry, Mirella Freni, Antonio Pappano, Luciano Pavarotti, Dame Joan Sutherland ş.a.

„O, ce veste minunată!” este un album înregistrat în luna septembrie 2013 la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, dirijor Tiberiu Soare, Corul Naţional de Cameră Madrigal, dirijor Voicu Popescu şi Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga şi în Studioul ISV – Ines Studio & Video. Albumul, lansat împreună cu Mediapro Music, este o coproducţie Fundaţia Angela Gheorghiu – Radio România – Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, Bucureşti – Primăria Sectorului 3, Bucureşti. Producătorul general al acestui material discografic este Oltea Şerban Pârâu, iar producătorul executiv, Alice Barb.

Noul material discografic poate fi găsit în toate librăriile de specialitate din ţară şi în hypermarketuri, la raionul de muzică.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/11/Angela-Gheorghiu-coperta-fata1-1024x496.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/11/Angela-Gheorghiu-coperta-fata1-150x150.jpgRevista MuzicalaStiriAngel Gheorghiu,colinde,Gramophone,Orchestra Nationala,Radio,tiberiu soare
Cea mai prestigioasă revistă de muzică clasică din lume, THE GRAMOPHONE, elogiază discul de colinde lansat de Angela Gheorghiu şi înregistrat alături de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Tiberiu Soare, a cărei interpretare este considerată ca fiind una splendidă. Una dintre cele mai importante reviste de muzică clasică din lume...