2. Alina Cojocaru si Steven McRae in premiera La Sylphide, Opera Nationala BucurestiUnul dintre cele mai vechi şi importante balete din lume, La Sylphide, a avut premiera naţională în 7 decembrie, la Opera Naţională Bucureşti. Evenimentul a deschis seria invitaţilor de talie mondială ai acestei stagiuni, instituţia aducând în faţa publicului din România nume consacrate ale baletului mondial: Johan Kobborg, aflat la Bucureşti în calitate de coregraf invitat, precum şi prim-soliştii de renume internaţional Alina Cojocaru şi Steven McRae. În 2014, spectacolul La Sylphide va avea loc în 16 ianuarie, 12 februarie, 30 martie, 15 mai, 22 iunie.

 La Sylphide a intrat în repertoriul Operei Naţionale Bucureşti, un balet mult aşteptat în România, dar şi un spectacol-cheie în noua viziune artistică a instituţiei, o producţie care inaugurează o serie de spectacole importante, ce poartă semnătura unora dintre cei mai apreciaţi regizori, coregrafi, scenografi ai momentului la nivel mondial. Mai mult, dincolo de însemnătatea sa artistică intrinsecă, La Sylphide  reprezintă şi un nou început, o promisiune a nivelului la care instituţia doreşte să se poziţioneze de acum înainte. Rigoletto, în regia lui Stephen Barlow, unul dintre cei mai mari regizori de operă din lume, ce va avea premiera la Bucureşti în luna februarie 2014, este următorul pas în această direcţie, a declarat Directorul General al Operei Naţionale Bucureşti, domnul Răzvan Ioan Dincă.

Biletele au fost epuizate cu două săptămâni înainte de spectacol, iar în seara premierei s-au vândut 100 de bilete fără loc.

Coregraful Johan Kobborg, noul coordonator al Baletului Naţional Român

La evenimentul festiv de după premiera baletului La Sylphide, primul spectacol semnat de Johan Kobborg la Opera Naţională Bucureşti, Directorul General Răzvan Ioan Dincă a declarat că din luna ianuarie 2014 va exista un compartiment special de balet, ce va purta denumirea de Baletul Naţional Român.

Avem o misiune, aceea de a face ca valorile internaţionale să înţeleagă ca Opera Naţională Bucureşti este o casă primitoare. Începând din 9 ianurie 2014, ONB va avea un compartiment special de balet, care se va ocupa cu realizarea de spectacole profesioniste. Cel care va conduce Baletul Naţional Român va fi coregraful Johan Kobborg, a declarat Răzvan Ioan Dincă.

Sunt onorat să am oportunitatea de a continua frumoasa experienţă pe care am avut-o până acum şi să dezvolt ce am construit (…) De-abia aştept să încep această aventură. Nu va fi aventura mea, nici aventura voastră, ci va fi aventura noastră, a spus Johan Kobborg.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/12/Directorul-General-al-Operei-Nationale-Bucuresti-Razvan-Ioan-Dinca.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/12/Directorul-General-al-Operei-Nationale-Bucuresti-Razvan-Ioan-Dinca-150x150.jpggiaSpectacolealina cojocaru,baletul La Sylphide,Johan Kobborg,La Sylphide,opera nationala bucuresti,razvan ioan dinca,stephen barlow rigoletto\,steven mcrae
Unul dintre cele mai vechi şi importante balete din lume, La Sylphide, a avut premiera naţională în 7 decembrie, la Opera Naţională Bucureşti. Evenimentul a deschis seria invitaţilor de talie mondială ai acestei stagiuni, instituţia aducând în faţa publicului din România nume consacrate ale baletului mondial: Johan Kobborg, aflat la Bucureşti în...