agweinbergerAG Weinberger – chitarist, vocalist, producător, promotor la blues-ului este invitatul lui Sebastian Crăciun, sâmbătă 25 octombrie 2014, de la ora 22,20. Poveşti cu şi despre blues, despre experiente americane, dar şi o radiografie a societăţii româneşti din puct de vedere muzical – numai la Music Show .

Întrebările dumneavoastră sunt aşteptate la nr. de tel. 021-311.12.40 sau 021-319.05.05, prin SMS la nr. 0746223300, iar cei care aleg sa ne urmărească din faţa calculatorului, pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, pot să deschidă şi pagina noastră de facebook: Music Show şi acolo pot să ne scrie, iar cele mai interesante întrebări vor fi premiate.

AG Weinberger s-a născut la 30 august 1965 la Oradea şi este un muzician promotor al blues-ului american în România, chitarist, cântăreţ, producător și realizator de emisiuni radio. A.G. Weinberger a făcut la mijlocul anilor optzeci trecerea de la chitarist rock la chitarist de blues, promovând de atunci acest gen muzical. În 1986 şi-a început cariera de solist blues, înființând împreună cu Harry Tavitian (pian), Corneliu Stroe (baterie) și Cătălin Rotaru (chitară bas) prima formație de blues din România – Transylvanian Blues Community. Ignorând cenzura regimului comunist, cei patru au reușit să efectueze turnee în România, unde datorită faptului că nu făceau parte din cultura promovată de stat, au umplut sălile de concerte. După 1990, Weinberger a fost invitat în turnee în Germania, Elveția, Israel, Turcia, Ungaria (unde în 1992 a cântat în deschiderea concertului susținut de chitaristul Al Di Meola). În 1991, şi-a înfiinţat propria formație de blues – Weinberger Blues Machine. A lansat primul său album de blues din România – Good Morning, Mr. Blues (1996), urmat în 1997 de Standard Weinberger. Concertul de lansare al acestui album a fost televizat și a avut meritul de a scoate blues-ul din underground, oferindu-l publicului larg. Totodată, albumul din 1997 a obținut premiul Cel mai bun disc de jazz al anului 1997. Tot în 1997, Weinberger a cântat în Piața Universității cu weinbergerocazia vizitei președintelui S.U.A., Bill Clinton. Ca urmare, a primit un mesaj de mulțumire semnat personal de președintele american. În continuare, muzicianul a produs şi prezentat două emisiuni radio săptămânale, la posturile Radio România Tineret și Radio Contact. În 1998 a înfiinţat fundaţia BlueSylvania şi a concertat în cadrul festivalului Bluestock din Memphis, Tennessee. La finalul anului 1999 Weiberger şi-a lansat cel de-al treilea album, Transylvania Avenue.În iulie 2006 Weinberger şi-a lansat albumul cu numărul patru, Nashville Calling, o premieră pentru piața muzicală din România: este primul album de blues al unui artist român înregistrat şi produs în totalitate în S.U.A.

Sâmbătă 25 octombrie 2014, de la ora 22,20, numai la Radio România Cultural veţi asista la poveşti de viaţă şi … dezvăluiri făcute de Mr. Blues – AG Weiberger, într-un talk-show moderat de Sebastian Crăciun.

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/10/agweinberger-1024x682.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/10/agweinberger-150x150.jpggiaEmisiuniAG Weiberger,music show,radio romania cultural,Sebastian Craciun
AG Weinberger - chitarist, vocalist, producător, promotor la blues-ului este invitatul lui Sebastian Crăciun, sâmbătă 25 octombrie 2014, de la ora 22,20. Poveşti cu şi despre blues, despre experiente americane, dar şi o radiografie a societăţii româneşti din puct de vedere muzical - numai la Music Show . Întrebările dumneavoastră...