emil-bazga-luiza-zan-241x300

Sâmbătă, 1 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, a avut loc, la Sala Arcub, concertul „Gypsy Blues“, susținut de Emil Bîzgă (trompetă), Marius Vernescu (pian), Toma Zaharia Tomiță (bas) și Tudy Zaharescu (tobe).

Cunoscutul trompetist american de origine română, Emil Bîzgă, este unul dintre cei mai apreciați artiști ai muzicii de gen. Vă invităm să ascultați un scurt interviu cu Emil Bâzgă realizat de Ștefan Naftanailă.

Click aici pentru a asculta interviul – pe canalul nostru de Youtube! 

De-a lungul carierei sale, artistul a urcat pe aceeași scenă cu nume mari ale jazzului internațional precum Ray Charles, Jimmy Cobb, Paquito D’Rivera, Rick Dellarata, Michael T.A. Thompson sau Chris Sullivan. Totodată, muzicianul a susținut și concerte solo sau alături de Orchestra Niedersachen Jazz, Bucharest Radio Big Band și Opera din Hanovra. Prin bogata sa experiență muzicală și prin dăruirea cu care interpretează, Emil Bîzgă a trezit admirația celebrului Tony Bennett, jazzmanul care a câștigat cincisprezece premii Grammy, două premii Emmy și a vândut peste 50 de milioane de înregistrări în întreaga lume, acesta devenind un apropiat al artistului român, căruia i-a pus la dispoziție propriul studio de înregistrări.

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/11/emil-bazga-luiza-zan-241x3001.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2014/11/emil-bazga-luiza-zan-241x3001-150x103.jpgRevista MuzicalaInterviuriConcert live „Gypsy Blues“,Emil Bâzgă,JAZZAJ LA ARCUB,stefan naftanaila
Sâmbătă, 1 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, a avut loc, la Sala Arcub, concertul „Gypsy Blues“, susținut de Emil Bîzgă (trompetă), Marius Vernescu (pian), Toma Zaharia Tomiță (bas) și Tudy Zaharescu (tobe). Cunoscutul trompetist american de origine română, Emil Bîzgă, este unul dintre cei mai apreciați artiști...