Gimenez

Dirijorul DAVID  GIMENEZ s-a întâlnit vineri dupăamiaza cu Orchestra Naţională şi Corul Academic Radio. Repetiţia care a avut loc la Sala Radio pregăteşte concertul extraordinar al tenorului JOSÉ CARRERAS  de duminică 15 decembrie, la Romexpo. Iată ce a declarat D. GIMENEZ într-o pauză a repetiţiei: Anul trecut am avut ocazia să colaborez cu Orchestra Naţională Radio. Am fost impresionat de  măiestria muzicienilor şi de sunetul lor extraordinar. Sunt onorat că acum pot dirija două ansambluri ale acestei instituţii. Programul concertului este unul festiv: în prima parte avem arii din opere şi cântece tradiţionale iar în partea a doua – colinde. Cred că spectatorii vor fi încântaţi. Cunosc publicul român- este entuziast, cald şi fierbinte, cu sânge latin. Îi invit pe toţi duminică la concert. Este o ocazie foarte bună pentru a intra în atmosfera magică a Crăciunului.

 

După ce la finalul lunii mai ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO şi CORUL ACADEMIC RADIO au cântat alături de celebrul tenor Andrea Bocelli şi invitaţii săi speciali în concertul pe care acesta l-a susţinut la Bucureşti, acum cele două ansambluri răspund provocării artistice pe care le-o lansează un alt tenor de legendă, JOSÉ CARRERAS, cu care au mai colaborat la București în urmă cu doi ani.

Duminică, 15 decembrie (20.00), la Pavilionul Central de la Romexpo, marele artist catalan – a cărui carieră înseamnă peste 40 de ani de activitate şi 60 de roluri – va încânta publicul bucureşten cu un concert de gală de Crăciun, în cadrul căruia vă veţi bucura de cântece tradiţionale ca „White Christmas”, „Adeste Fideles”, “Have Yourself a Merry Little Christmas” ş.a., alături de fragmente de operă extrem de îndrăgite.

Evenimentul vine ca o urmare a lansării noului album al artistului „25 – Meraviglioso”, eveniment derulat pe 6 decembrie (după ce pe 5 decembrie a avut loc cea de-a 67-a aniversare a tenorului catalan). Materialul discografic face referire la recuperarea sa după suferinţa cauzată de leucemie şi revenirea fulminantă în activitatea muzicală printr-o serie de concerte extraordinare, mai ales cele prezentate alături de Placido Domingo – vechiul său rival care i-a finanţat tratamentele necesare vindecării – şi legendarul Luciano Pavarotti.

Cele două ansambluri Radio România vor evolua sub conducerea muzicală a dirijorului DAVID GIMENEZ, nimeni altul decât nepotul tenorului José Carreras. Născut în Barcelona, David Gimenez a început studiile muzicale de pian în oraşul natal şi le-a continuat la Viena şi Londra, dedicându-se în final carierei de dirijor. Sub bagheta sa s-au desfăşurat concerte cu peste 200 de orchestre din lume : Filarmonica din Viena, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Filarmonică din Londra, Orchestra din Paris, Filarmonica din Japonia, Orchestra Simfonică din Chicago. Printre celebrităţile alături de care a dirijat se numără Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Placido Domingo, Roberto Alagna, Agnes Baltsa, Kiri Te Kanawa, Juan Pons, Bryn Terfel şi desigur, José Carreras – pe care îl însoţeşte constant în turnee.

Invitată specială a evenimentului este soprana NATALIA USHAKOVA. Absolventă a Conservatorului „Rimski Korsakov” din Sankt Petersburg, soprana s-a perfecţionat printr-un master la München şi apoi prin studii la Studioul asociat Teatrului Scala din Milano, unde a lucrat cu celebra soprană de origine română Virginia Zeani şi cu Leila Gencer. A debutat sub bagheta lui Rostropovici în „Mazeppa” de Ceaikovski, căreia îi urmează „Boema” la Scala din Milano în regia lui Zeffirelli, Liu din „Turadot” la Washington, Desdemona din „Otello” la Stuttgart, „Traviata” la Opera din Viena ş.a.

 

 

 

http://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/12/index2.jpghttp://revistamuzicala.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2013/12/index2-150x83.jpgRevista MuzicalaConcerteEvenimente15 decembrie,colinde,corul academic radio,Craciun,DAvid Gimenez,jose carreras,orchestra nationala radio,Romexpo
Dirijorul DAVID  GIMENEZ s-a întâlnit vineri dupăamiaza cu Orchestra Naţională şi Corul Academic Radio. Repetiţia care a avut loc la Sala Radio pregăteşte concertul extraordinar al tenorului JOSÉ CARRERAS  de duminică 15 decembrie, la Romexpo. Iată ce a declarat D. GIMENEZ într-o pauză a repetiţiei: Anul trecut am avut ocazia să...